Alleen Ludo Tolhuizen heeft tot nu toe (een deel van de historie van de kampioenen is onbekend dus wellicht klopt dit niet) vaker achter elkaar het clubkampioenschap binnengehaald. Ludo heeft begin en eind jaren tachtig tweemaal een reeks van vier kampioenschappen achter elkaar neergezet. Ivo heeft dit seizoen, met miniem verschil, zijn derde kampioenschap op rij binnengehaald.

Carlo Rens kwam dit seizoen heel dichtbij, maar strandde op een kwart SB-punt, terwijl hij voorafgaand aan de laatste ronde nog wat SB-punten voorsprong had. Het werd gisterenavond nog spannend, Ivo had lang nodig om beslissend voordeel te halen tegen Ted van Eck en de rekenmachine was noodzakelijk om te achterhalen hoeveel invloed de partij tussen Henk Alberts en Ferdin de Graag had op de SB-punten. Carlo had namelijk remise gespeeld tegen Henk, terwijl Ivo remise had tegen Lewon. De rest van de scores waren gelijk. Henk wist zijn partij, ook na lang zwoegen, te winnen. Dat was dus in het voordeel van Ivo, die daar de volle SB-punten voor kreeg.

In de B1- en B2-groep werd het nooit echt spannend voor de 1e plaats. Anthony Snijders (B1) verloor enigszins verrassend van Patrick Heijnen en speelde haast uiteraard remise tegen zijn vader maar nog steeds met 1 wedstrijdpunt meer dan Peter Huijser, heeft hij de groep gewonnen. Martijn Verbeek (B2) werd ongeslagen kampioen en liet alleen twee halfjes toe tegen de ervaring van Ad Bruijns en Jan van Oosterhout. Ad kwam wel in de buurt maar verloor van Jan en Jan op zijn beurt verloor van Bas Robben en liet ook nog een remise tegen Marieke van Essen toe.

Volgende week vrijdag (22 juni) is de feestelijke prijsuitreiking én het Open Roosendaals snelschaakkampioenschap (zegt het voort) vanaf 20.00 uur bij de Black Horse!

Log in om een reactie te geven op dit artikel.