Terwijl er voor de NBSB A-beker gespeeld werd (en gewonnen werd...), zijn ook de eerste drie rondes van het Rapidkampioenschap gespeeld. Marieke van Essen en Ad Bruijns gaan op dit moment aan kop nadat Frank Lambregts zich vergaloppeerde tegen Ad. Tussenstand en uitslagen zijn te vinden via https://www.depion.nl/rapid 
De volgende drie Rapidrondes worden op 21 december gespeeld.

Zoals tijdens de Algemene Ledenvergadering is besloten, is ons Open Kampioenschap tegenwoordig een Keizercompetitie. Daarbij moet worden aangemerkt dat alle partijen van de Interne Competitie alsmede de externe competities (de KNSB-competitie, Avondcompetitie en Bekerwedstrijden) ook worden toegevoegd als partijen die zijn gespeeld. Dit heeft zo zijn impact op de stand om het Open Kampioenschap. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ook aangegeven dat gedurende het seizoen, er vast en zeker nog wijzigingen zouden plaatsvinden om het goed te stroomlijnen. Omdat bijvoorbeeld Kees van Hogeloon vaak langs komt om een partij te spelen, heeft hij al snel een reeks partijen gespeeld tegen degenen die even geen partij voor de Interne hadden. Uiteraard is het minder leuk om tegen dezelfde tegenstanders te spelen, dus was ingesteld dat er maar tweemaal tegen dezelfde tegenstander gespeeld kon worden. Dat is nu verhoogd tot 5 maal over het seizoen. Een ander punt is de waardeberekening. Om grote sprongen in eens te maken, werden de waardes hoog ingesteld. Gebleken is dat het effect niet helemaal werd behaald, daarom is nu een en ander bijgeschaafd.

Wat mij tot nu toe opvalt, is het feit dat het belangrijk is goed te scoren in de externe competities. Maar alleen goed scoren in de externe is niet voldoende, je zult ook zo af en toe aanwezig moeten zijn op de clubavond. Ted is vaak aanwezig, maar speelt niet meer extern voor De Pion, Ngo Hin speelt uitstekend in de externe competities en is maar éénmaal aanwezig geweest. Ngo Hin staat echter toch hoger dan Ted. Maar vervolgens zie je dat degene die een combinatie hebben, er toch weer boven uit steken. Zo worden alle activiteiten beloond en dat maakt het leuk!

Wat ook goed is om te weten, mis je een overzicht van uitslagen van de week, kijk dan bij het Open Kampioenschap. Alle partijen zijn daar te vinden uiteraard.

A-groep
Martijn Verbeek – Pim Eerens: 0 – 1

B1-groep
Patrick Heijnen – Bas Robben: 0 – 1
Jim Hardy – Theo Potjes: 1 – 0

B2-groep
Rashed Sharifzai – Jan Rijkse: 0 – 1
Joshua Prevoo – Jan van Osterhout: 0 – 1

OK
Ted van Eck was over

 Avondcompetitie
Er zijn een aantal partijen gespeeld voor de avondcompetitie. De resultaten hiervan worden, net zoals de resultaten van de KNSB-beker van afgelopen vrijdag meegeteld voor het OK.

Laad meer