We gaan richting de finaleweek met de Online Pion Beker. Er is nog maar een deelnemer die ongeslagen is, Jordy Schouten. Hij heeft de finale bereikt. Bram van den Berg, Rob Hopman-Been & Cees IJzermans maken de komende twee weken onderling uit wie van hen het opneemt tegen Jordy.

Cees verloor afgelopen week voor de eerste maal, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Wat een match, geniet van de partijen zou ik zeggen.

Het paardenspel bleek beter gespeeld te worden door Jordy. De tweede partij heeft een mooi tactisch einde.

Een van de ratingfavorieten, Pim Eerens, werd verslagen door Rob. Hoe dat gebeurde ziet u hieronder, onfortuinlijk kun je het verloop van de partijen wel noemen. In de eerste partij laat Pim een paard toe in zijn stelling, dan moet het wel goed komen voor Rob zou je zeggen.

Niks bleek minder waar, een gewonnen kwaliteit werd terug verloren en de vrijpion van zwart werd nooit echt een gevaar. Dan de tweede partij, Rob had wel wat voordeel opgebouwd met de witte stukken, maar niet echt iets bijzonder en na afruil naar een dame-eindspel bleek het voordeel te verwaarlozen. En dan gebeurt het, een truc, een blunder, een vlaag van verstandsverbijstering? Niemand die het weet. Maar de partij eindigt plots, een volle dame gaat verloren.

Bram trof TheChessRunner (Michiel van Loo). Je weet het nooit met deze spelers hoe het loopt, dus duiken we snel de partijen in.

Alsof Bram niet wilde winnen, miste hij kansen in de eerste partij en werd het vanzelf remise. Op zet 18 hebben we het eerste moment dat wit de partij kan beslissen, maar hoe? Wellicht een mooie puzzel voor in onze nieuwsbrief.

In de tweede partij pakte Bram de kans die Michiel hem bood wel met beide handen aan.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.