Al enige tijd geleden, 17 september, werd de lokale voorronde van de Schaak-Off gespeeld bij De Pion. Een viertal spelers is doorgegaan naar de provinciale finale. Deze zijn ondertussen ook gespeeld en niet onverdienstelijk!

Pim Eerens speelde in Groep A bij de NBSB-finale en won daar alle partijen; Dat betekent dat hij naar de landelijke finale mag gaan. Die vindt plaats volgende week zaterdag in Amersfoort. Ons oudste lid Theo Potjes heeft in Groep E 1 punt weten te halen, niet genoeg om door te gaan naar landelijke finale, maar gelukkig niet zonder winstpartij weer huiswaarts.

Twee niet-leden die zich bij ons hebben gekwalificeerd hebben ook goed gespeeld bij de provinciale finale. Yoshi Martodihardjo wist in Groep G 2,5 punt te scoren. Hiermee werd hij gedeeld eerste en kwalificeerde zich ook voor de landelijke finale. Stijn Goorden heeft in Groep H 2 punten gehaald, net onvoldoende om zijn groep te winnen. Dat scheelde een remise. Zonde, maar een goede ervaring!

Je kunt het vervolg het beste volgen via https://schaakbond.nl/schakers/schaakoff blijkt nu. Daar zijn ook, verstopt in de tekst, de uitslagen terug te vinden. We wensen Pim en Yoshi heel veel succes volgende week zaterdag!

Log in om een reactie te geven op dit artikel.