De Pion 4 mocht in de laatste ronde dit seizoen aantreden tegen Stukkenjagers 6. We moesten helaas wel wat spelers missen. Zo moest Marieke zaterdag voor de eerste keer dit seizoen een ronde aan zich voorbij laten gaan en werd Anthony opgeofferd aan de Pion 2. Op het laatste moment werd het team toch compleet gemaakt.

Als eerste was Joshua klaar, na stukwinst kwam een pionneneindspel op het bord, waarbij remise werd overeengekomen. Hiermee werd hij topscoorder van het team en komt met 4,5 punt op plaats 9 van 106 in de klasse 6H. Luuk maakte zijn debuut in de zaterdagcompetitie en wist eveneens al vlug een stuk te winnen. De partij werd prima uitgetikt en gewonnen.

De twee andere jeugdleden hadden sterke partijen, Xander hield een paar uur stand, maar helaas ging deze partij verloren. Patrick Heijnen en Kimberley gaven gelijktijdig op.

Patrick Peeters was vrijdag rond een uurtje of 11 ’s avonds geregeld als invaller en speelde een evenwichtige partij, remise. Theo is een belangrijke waarde binnen ons team, alle rondes paraat, chauffeur en motivator. Tegen de sterkere Carlo pakte hij een vol punt en komt dit seizoen op een prima score uit van 50%.

Als laatste speler was Jesper bezig, de tussenstand was 3-4, dus de druk was hoog. Het voordeel in de partij werd uitgebuit en een matchpunt werd binnengehaald.

Na ronde 6 stonden we 3,5 bordpunt achter op de Kemppion, door hun winst blijven ze op de derde plaats staan en wordt de Pion 4 vierde. RDS wist thuis te winnen van de Oude Toren en wordt kampioen.

Het gelijkspel is een mooie uitslag, het was zeker de vraag of we uiteindelijk genoeg bordpunten zouden hebben gehad om derde te worden. Stukkenjagers 6 had echter nog geen matchpunten gehaald en het is het team, dat ook flink aan de bak moest om alle borden gevuld te krijgen, zeker gegund om van de nul af te komen.

De uitslagen zijn te vinden op netstand

Uiteraard voor de Pion 1 en de Pion 2 succes in hun negende ronde, gefeliciteerd met de overwinningen en het tweede zelfs al met het behalen van het kampioenschap.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.