Tot mijn grote ontzetting las ik zojuist op Schaaksite het bericht dat Pernette Cameron, oud-lid van De Pion, op 9 maart is overleden. Pernette Cameron, geboren in 1965, was in de jaren '80 net als haar tweelingzus Arjette een groot schaaktalent. De "zusjes Cameron" hoorden tot de nationale damestop en hoorden destijds tot de beste spelers bij De Pion. De wat oudere garde van De Pion zal Pernette zeker nog goed kennen.

Reacties  

#1 Ren├ę van den Broek 15-03-2018 08:48
Inderdaad een schokkend bericht ja... een aantal oude bekenden van Pernette heeft afgelopen dinsdag een rouwkaart ontvangen. Omdat van de huidige leden maar een deel haar nog kent, had ik geen bericht geplaatst op de website. Wel heb ik het bestuur dinsdagmiddag geïnformeerd. Onder andere Ludo Tolhuizen, Pim Eerens, Ad Bruijns, Ted van Eck en ik gaan vrijdag 16/3 naar Haarlem naar de uitvaartdienst en begrafenis. De overlijdensadvertentie is online hier te vinden: https://www.familieberichtenopinternet.nl/personen/187d/2018_03_09/pernette_cameron
Pernette was zelf niet meer actief in de schaakwereld, haar man Paul Tuijp wel, hij is voorzitter van schaakvereniging HWP uit Haarlem.
De moeder van Pernette woont overigens twee huizen naast mij... ik heb met moeder woensdagmorgen nog gesproken. Voor gezin en familie een vreselijk moeilijk verhaal... 53 jaar is nog veel te jong.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.