In de avondpartij hadden we allen dus weer een op papier makkelijkere tegenstander. De eerste die klaar was, was Jordy. Hoe snel hij eerder op de dag al erg slecht stond, zo snel stond hij nu al erg goed tot gewonnen. Tegen het 12-jarige talent Constantijn Beukema (1780) kwam Jordy goed uit de startblokken. Zijn tegenstander koos voor een opzet met Pf6,g6,Lg7 en 0-0. Hij had alleen niet zover doorgedacht, want Jordy zag meteen kansen om heel het centrum te winnen. Nadat dat gebeurd was en Jordy volgens de engine al +2 stond probeerde zijn tegenstander nog wat, maar het heeft nooit mogen baten. De eerste overwinning namens De Pion was binnen. 
Cees was als tweede klaar. Nadat de opening een evenwichtige stelling opleverde, werd er wat afgeruild in het centrum van het bord waardoor een dubbelpion ontstond op de e-lijn, maar de d-lijn lag hierdoor open. Achteraf was het misschien niet de beste voortzetting, maar later kwam dit toch heel goed van pas. Henk Burg (1808) was namelijk kort gerokeerd en Cees wist hiervan goed te profiteren, met een dame op h6 en twee lopers die op de koning mikte. Henk kon nog even de doorschuif van de dubbelpion voorkomen en daarmee het einde van de partij, maar nadat Cees met zijn toren een dubbele aanval uitvoerde op dame en loper was het klaar. deze toren mocht namelijk niet gepakt worden, gezien dan de e-pion kon terugslaan en de lijn alsnog open zou gaan met direct mat als gevolg. Henk gaf dan ook maar op en dat betekende de twee overwinning voor De Pion. 
Van de partij van Alik heb ik zo goed als niets meegekregen, maar volgens mij was hij als 3e van De Pion klaar. Veel meer dan dat hij heeft gewonnen van Bob Bishoen (1902) kan ik dus ook niet vertellen. Het derde punt was daarmee wel een feit. 
Als laatste was E-J nog vrij lang bezig. Lang leek er niet zoveel aan de hand en stond hij iets prettiger. De f-lijn beheerste hij met twee torens terwijl ze beide kort waren gegaan en dit leek toch ooit wel iets te gaan bieden gezien zijn tegenstander William Shakhverdian (1773) hierdoor niet erg actief kon worden. E-J had zelf ook wel een goed gevoel over de stelling, maar nadat hij een pion had gepakt moest zijn dame even op het veld a3 schuilen. Opzich kon dit allemaal gezien de toren op f3 voorkwam dat de dame ingesloten kon worden. Het leek E-J echter een goed idee om zijn toren weg te spelen en daardoor zijn dame naar f3 te halen en gewoon goed te staan. Een moment van onoplettendheid zorgde meteen voor stukverlies, gezien nu de dame wel ingesloten kon worden. Hij moest hiervoor een stuk geven om dit te voorkomen, maar met een stuk minder is de partij snel voorbij. Helaas dus toch een verliespartij aan de hand van De Pion.

Later vandaag staan de volgende partijen op de het programma: 23. FM Arno Bezemer (2310)-Cees, 25. Alik-Dragos Ciornei (2098), 27. FM Erik-Jan Hummel (2264)-Jordy en
69. Erik-Jan-Kees van 't Hoff (1793). 

Log in om een reactie te geven op dit artikel.