In de eerste ronde speelde ik op bord 14 tegen Detlef Weber (1659). Deze oude baas maakte mij het nog aardig lastig, waar ik mijzelf in de war liet brengen door een aparte zetvolgorde in de opening. Blijkbaar heb ik dan toch een klein beetje kaas gegeten van schaken want volgens de database speelde ik nog een stukje theorie welke niet slecht gewaardeerd wordt. Echter had Weber blijkbaar meer ervaring in dit soorten stellingen of zijn zetten waren vanzelfsprekend, want ik werd aardig met mijn rug tegen de muur gezet.

In de tweede ronde mocht ik met wit op bord 11 aantreden tegen Muhammed Al-Azzawi (1841). Deze partij ging ogenschijnlijk een stuk soepeler dan de ochtendronde, en werd zonder problemen binnengetikt. Al-Azzawi had net na de opening een plan bedacht om zijn paard te centraliseren op d5, echter was hij daarna wat doelloos. Dit gaf mij de tijd om alle druk op te voeren en het wegtikken van de tijd van Muhammed te aanschouwen. Op het einde sloeg mijn aanval dan uiteindelijk ook door.

Morgen zit ik tijdens de ochtendpartij tegen IM Ebrahim Ahmadinia (2357) op bord 3, in principe worden de eerste zes borden live uitgezonden alleen heb ik nog geen link kunnen vinden!

 

Log in om een reactie te geven op dit artikel.