In de laatste volle week van augustus wordt er altijd volop geschaakt in België door onze leden en wel in Brasschaat. Het toernooi vlak over de grens was ook dit jaar een succes voor onze club. Vorig jaar wist Stefan Colijn gedeeld eerste te worden. Ook dit jaar draaiden we volop mee in de top van het klassement. In de laatste ronde had Alik Tikranian zelfs de kans om ongedeeld eerste te eindigen. Daarvoor moest hij wel winnen van GM Alexandre Dgebuadze en IM Herman van Riemsdijk moest punten morsen tegen de tegenwoordige FM Stefan. Dat laatste gebeurde ook, Alik nam echter al eerder genoegen met remise. Daarmee was hij zeker van een gedeelde tweede plek. En met wie was hij gedeeld tweede? Niemand minder dan clubgenoten FM Jan van Mechelen en Stefan, en oud-lid IM Stefan Docx en Jasper Beukema.
Ook alle anderen deden het uitstekend! En dat was te merken tijdens de prijsuitreiking. Joris Kok werd tweede in zijn ratinggroep (en hoe, een overscore van 3.2!), datzelfde gold voor David du Pont. Marc Naalden werd derde in zijn ratinggroep en Ivo Kok won zelfs de ratinggroep 2000-2100 (daarin werd David dus tweede). Niet alleen op individueel vlak vielen we in de prijzen. Ook de deelname van Henk Alberts, Ngo Hin Cheng, Hans Ravestein, Patrick Heijnen, Jacques Smits en ondergetekende werd beloond, en niet alleen op schaaktechnisch vlak in sommige partijen. De meest vertegenwoordigde club werd onze club namelijk en daar mogen we zeker trots op zijn. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar weer zijn!
Wilt u nog nagenieten van enkele mooie partijen van deze Pionezen, het eindklassement bekijken of een sfeerimpressie van onze fotografen bekijken (Ad Bruijns en Frans Peeters kwamen uiteraard even foto's maken), kijk dan even op de website van het toernooi.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.