Tano van Schilt, Xandar van Gentevoort en Thimo Linders waren op voorhand de grote favorieten gezien hun prestaties op de andere twee avonden. Zij hebben dan ook alle partijen steeds gespeeld, maar zij waren niet de enige die 9 rondes hebben gespeeld. Ook Evalijne van Schilt en Cas de Witte hadden een perfecte opkomst. Thijs Hoevenaars had 1 ronde gemist door opstartproblemen op de tweede avond. Hulde aan deze fanatieke schakers! Uiteraard ook heel goed van de andere deelnemers, want het motto is en blijft: veel schaken, daar word je beter van!

Al snel werd ook deze avond duidelijk dat de grote favorieten het gingen waar maken. Maar het werd in de laatste ronde behoorlijk spannend wie tweede zou worden. Thimo speelde tegen Xandar en die partij is zeker een partij om uit te lichten. De partij kun je hier naspelen: https://tornelo.com/chess/orgs/schaakvereniging-de-pion/events/lentekampioenschap-ronde-3/games/cf28c49f-e4f9-4d23-b90b-fa1ae5f5e20d

Op zet 17 vind wit de prachtige zet Pd6! Een dubbele aanval, want er wordt mat gedreigd en er staat een zwarte toren in. Maar een toren van wit staat ook in en die kan geslagen worden met schaak! Maar nadat schaak is opgelost, blijft de matdreiging in de stelling en blijkt zwart genoodzaakt om zijn dame te offeren! De partij eindigt uiteindelijk met verliespunt voor Xandar, waardoor hij Tano niet meer kon bijhalen in de eindstand.

Deze week waren ook de gebroeders Pietjouw weer aanwezig, en waar we vorige week Tano tegen Evalijne als indeling hadden, was het ditmaal in ronde twee Aleksander tegen Nickolai. De partij verliep snel en werd door Aleksander gewonnen.

De volledige eindstand van de derde ronde en alle partijen kunt u via deze link terugvinden: https://tornelo.com/chess/orgs/schaakvereniging-de-pion/events/lentekampioenschap-ronde-3/divisions/a-groep/standings

Als we alle drie de avonden bij elkaar nemen, kunnen we een eindstand maken en die levert een overduidelijke Lentekampioen op, namelijk Thimo Linders! 9 uit 9, drie avonden al zijn partijen gewonnen. Tano en Xandar completeren het podium.

Onder de deelnemers van Stap 4 was het ook spannend, Micha had gisteren problemen met bij het toernooi komen, maar ook Victor was niet aanwezig en laten die nou allebei de helft hun gespeelde partijen hebben gewonnen. Micha heeft echter net een weerstandspunt meer gescoord en is daarmee de winnaar voor Stap 4. Bij Stap 2 heeft Pepijn gewonnen doordat hij met 2 gespeelde partijen 1 punt heeft gehaald.

Naam Punten Partijen Procentueel Stap Tiebreak Prijswinnaars
Thimo Linders 9 9 100% 3   Lentekampioen
Tano van Schilt 7 9 78% 3   Tweede
Xandar van Gentevoort 6 9 67% 5   Derde
Evalijne van Schilt 5 9 56% 3    
Micha Huibregtse 3 6 50% 4 1 WP meer Winnaar Stap 4
Victor van Gentevoort 3 6 50% 4    
Thijs Hoevenaars 3 8 38% 3    
Gianny Frijters 2 3 67% -    
Vincent Wang 2 4 50% 4    
Aleksander Pietjouw 2 6 33% 4    
Cas de Witte 2 9 22% 3+   Winnaar Stap 3+
Pepijn de Grauw 1 2 50% 2   Winnaar Stap 2
Luca Wolthuis 1 3 33% 2    
Nickolai Pietjouw 0 6 0% 3+    

De winnaars gaan binnenkort hun prijs thuis (uitgereikt). Dat zal waarschijnlijk in het Pinksterweekend zijn, wanneer ook de eindstanden van de District Cup bekend zijn en sommige van de prijswinnaars wellicht meerdere prijzen krijgen! Volgende week zaterdag kunnen alle deelnemers van het District Cup tussen 13.00 en 16.00 uur weer aan de bak. Kijk op http://depion.nl/district-cup of je hebt meegedaan en meld je dan vlug aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Reacties  

#1 Kimberley Oostvogels 10-05-2021 11:44
Ontzettend leuk om te zien dat er zoveel kinderen hebben meegedaan! Gefeliciteerd alle winnaars en hopelijk zien we jullie snel weer bij een toernooi in de online omgeving :-)

Log in om een reactie te geven op dit artikel.