Omdat dit seizoen geen reguliere schaakcompetitie heeft plaatsgevonden, kunnen jullie meedoen met het Lentekampioenschap. Dit kampioenschap bestaat uit drie online toernooien, waarvan de eerste plaatsvindt op zaterdag 24 april, de tweede op zaterdag 1 mei en de laatste op zaterdag 8 mei. De toernooien zullen iedere keer om 18.30 uur starten en je speelt 3 partijen waarbij je 10 minuten bedenktijd hebt. Behalve dat je Lentekampioen kunt worden van jouw groep, kun je ook een mooie beker of een van de andere prijzen winnen! Doe dus zeker mee! Heb je interesse om mee te spelen, stuur dan even reactie. Afhankelijk van het aantal reacties, maken we de verschillende groepen aan voor de toernooien.

De online toernooien worden georganiseerd op het platform Tornelo. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de Noord-Brabantse Schaakbond organiseren op datzelfde platform ook hun toernooien (kijk zeker op deze kalender). Het is daarom gemakkelijk om dit platform te gaan gebruiken. De KNSB heeft een handleiding online gezet die je kunt gebruiken om voor de eerste maal bij een toernooi aan te melden.

Je kunt, eenmaal ingelogd op Tornelo, via deze link steeds de toernooien vinden.

Oefentoernooi
Omdat we ons kunnen voorstellen dat, mocht je niet meedoen met de verschillende online toernooien van de schaakbonden, je wilt oefenen met het platform, organiseren we aanstaande zaterdag, 17 april, om 18.30 uur een proeftoernooi. Met behulp van de handleiding kun je een account aanmaken, en vervolgens ga je naar deze link om je voor het toernooi aan te melden. Bij dit proeftoernooi spelen we in één groep.

Hulp tijdens de toernooien
Bij de toernooien zal er steeds een link aanwezig zijn naar een Zoom-meeting waar je je vragen kunt stellen, mocht je ergens tegen aanlopen. Heb je daarvoor al vragen, neem gerust contact met ondergetekende.

Kalender
17 april - Oefentoernooi
24 april - Eerste ronde Lentekampioenschap
1 mei - Tweede ronde Lentekampioenschap
8 mei - Derde ronde Lentekampioenschap
15 mei - Laatste ronde District Cup 2020 (meer informatie daarover volgt nog)

Log in om een reactie te geven op dit artikel.