Eerste ronde
In de C zijn er 3 teams en is De Pion de eerste ronde vrij, in de D zijn er vijf teams en is De Pion ook de eerste ronde vrij. In de E zijn er 6 teams en is het team van De Pion al aan het strijden om de eerste matchpunten.

Het E-team begon moedig. Siem verloor helaas snel, Micha won en Dilan verloor. Arun had vervolgens moeite om zijn partij te winnen met een toren en koning tegen koning, maar door rustig na te blijven denken heeft hij wel gewonnen. Eindstand: 2-2

Tweede ronde
In de tweede ronde mochten alle teams wel spelen. Ze begonnen niet allemaal tegelijk uiteraard.
De E begon als eerste aan hun tweede ronde. Arun mocht even pauzeren na zijn lange partij want Redouane was er ook bij als vijfde speler van het team.
In een razend tempo won het E-team met 4-0!

Het D-team, bestaande uit Noah, Thimo, Jaiman en Vincent, begon met een tegenslag. Vincent verloor snel. Noah trok de score weer gelijk, Jaiman verloor helaas onfortuinlijk en Thimo staat nu een paard voor en weet die voorsprong te verzilveren.

Het C-team, waar Xander, Joshua, Adam en Victor voor spelen, mogen zich eindelijk gaan bewijzen. Adam verliest helaas en Joshua weet zijn eerste partij te winnen. Victor verloor echter dus komt het aan op zijn grote broer Xander. Xander wist een stuk voor te komen. Dat gaat hij wel winnen.

Derde ronde
Ook aan de derde ronde begon het het E-team als eerste uiteraard. Iedere keer als een ronde is afgelopen, start de nieuwe ronde enkele minuten later. Dit keer was Dilan de reservespeler. Het werd echter een lastige ronde. Er werd met 4-0 verloren.

In de D-categorie verloor Vincent opnieuw helaas, maar hij blijft het proberen. Dat gaat vast goed komen. Ook Jaiman verloor helaas opnieuw. Thimo wist wel te winnen en Noah heeft zojuist een stuk gewonnen. Dat geeft kansen! Het lukte echter niet om de voorsprong te verzilveren. Het werd remise.

Bij het C-team wist Joshua als eerste te winnen, Adam had het opnieuw lastig maar de gebroeders Van Gentevoort hadden goede kansen op winstpartijen. Zit er een stunt in?
Victor weet zijn voorsprong niet om te zetten in een winstpartij en verliest zelfs. Alle druk bij Xander, maar daar weet hij mee om te gaan. Door zijn winst eindigen alle wedstrijden in 2-2. Gevolg zal daarvan zijn dat het laatste bord in iedere wedstrijd niet meetelt als we de reglementen lezen.

Spannend... Wat beslist de wedstrijdleider?
Precies wat het reglement voorschrijft: De laatste borden vallen af. En dat is gunstig voor de onzen! 2-1 en 2-1! Bij de eerste ronde-wedstrijd was het 2-2 met het laatste bord gewonnen door de Raadsheer waardoor WLC 2e wordt (immers verloren van ons) en de Raadsheer 3e. Wij zijn dus 1e. En dat betekent: Kwalificatie voor de Meesterklasse C!

Vierde ronde (alleen D en E)
Ditmaal is Micha de reservespeler, zo komt iedereen een keer aan de beurt om even op adem te komen. Arun en Redouane weten snel te winnen. Siem verliest helaas en Dilan zorgt ervoor dat er weer gewonnen wordt: 3-1

De ene laatste ronde van D. Iedereen is weer opgeladen na voetballen, spelletjes op een Nintendo enzovoort. Kan het D-team nog wat punten scoren?
Jahoor! Vincent wint zijn partij op een sublieme wijze en daar is hij heel erg blij mee! En ook Jaiman weet te winnen. Als Thimo en Noah zo goed als voor de kleine pauze blijven spelen, zit hier ook een mooie plek in?
Thimo weet het helaas niet te bolwerken, maar Noah wel. 3-1! Bij de winst in de volgende ronde worden ze tweede! SPANNEND!

Vijfde ronde (alleen D en E)
Siem was nu de morele support. Redouane en Arun verloren al snel, maar Micha en Dilan hebben meer kansen om te winnen. Spannend dus of ze de 2-2 kunnen halen. Dan staan ze namelijk hoog in de eindstand en hebben ze kans op een NK-ticket.

Micha weet zijn partij te winnen, Dilan helaas niet. Desalniettemin zouden ze naar eigen zeggen tweede zijn, maar het kan ook de derde plek hebben opgeleverd. Of hun eigen berekeningen kloppen, merken we tijdens de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking liet gelukkig niet lang op zich wachten. Het E-team is met 10 bordpunten en 5 matchpunten 3e geworden van Brabant en mogen daarmee naar het Nederlands Kampioenschap voor teams. Het E-team heeft de laatste rondes dus al voor 13.00 uur gespeeld terwijl het D-team nog moest beginnen met ronde drie en datzelfde geldt voor het C-team.

Het D-team speelde om de tweede plek. Jaiman verloor als eerste, wat doen Noah, Thimo en Vincent? Het lijkt erop dat ze het zwaar hebben. Het team heeft een van de sterkere teams als laatste tegenstander. Vincent verliest en Noah en Thimo staan achter. Desalniettemin mogen ze allemaal trots zijn op hun gespeelde partijen. Het verdict is daar... 4-0 verliezen. Dat is een bittere nasmaak zo aan het einde van de dag. Maar ze zijn toch mooi 3e geworden.

CONCLUSIE
Het C-team gaat naar de Meesterklasse als beste Brabantse C-team. Het E-team is derde gewonnen en mag naar het Nederlands Kampioenschap!
Het D-team gaat wel naar huis met een beker, maar hebben ze zich niet gekwalificeerd voor een vervolg, daarvoor hadden ze minstens 2e moeten worden.

Het D-team (Vincent, Thimo, Noah en Jaiman)
Het C-team (Xander, Victor, Adam en Joshua)

 


Het E-team (Micha, Dilan, Arun, Redouane en Siem)


Na afloop zijn de behaalde bekers gevierd in de welbekende Mac in Roosendaal;)

Log in om een reactie te geven op dit artikel.