Ad Bruijns speelde tegen Ivo Kok en het bleek nogmaals dat LiChess hem niet echt zat. Hij speelde een prima partij en kreeg de eerste grote kans van de partij.

Kijk maar eens goed naar de stelling na zet 36. Vindt u de winnende zet? Ad vond hem helaas niet, en twee zetten later was het aan Ivo om de beslissende zet te vinden. Ivo vond de prachtzet  Pf4 wel.

In de tweede partij ging er al snel een pion verloor bij zwart en dat maakte wit op een gedegen wijze af.

Bij de eerste partij tussen Joshua Prevoo en Frank Lambregts ging het ook om een pion, maar die ging pas later verloren en in dit geval was het een witte pion die verloren ging en het spel van zwart makkelijker maakte. De definitieve beslissing was een stuk dat in de aanbieding werd gedaan.

 De tweede partij was een spektakel. Hoewel het volgens de computeranalyse minder spektakel was dan werd gedacht door de spelers. Kijk maar eens naar de verdediging van zwart. Als we dat geen tegenaanval mogen noemen. Maar helaas had wit, zelfs in de variant vanaf zet 22 Lxe8 kunnen spelen, want na Ph4 is de simpele, maar online blijkbaar moeilijk te zien, verdediging Dxa8...

 De finalematch van deze ronde was wel die tussen Pim Eerens en Koen Riemens. Opnieuw werd het een match met een beslissingspartij. Pim besliste de eerste partij op mooie wijze waarbij de kracht van het loperpaar duidelijk werd. Koen hielp wel wat extra mee door een miscalculatie wat betreft promotiekansen lijkt het.

Koen moest de tweede partij dus winnen om niet ook een verliesmatch achter zijn naam te hebben. Dat deed hij met een grandioos offer, dat vooral er eng ziet. Met de juiste verdediging was het ook niet zo erg, maar vind die goede verdediging maar eens na zo'n vernietigende zet als Lxh3. Het werd dus 1-1.

 De beslissingspartij werd een echte beslissingspartij voor Pim, blijft hij in het toernooi of schakelt Koen hem uit en is Koen zeker van de finale? Opnieuw werd een pionnenmeerderheid de doorslaggevende factor.

Koen wint dus en treft of Ivo Kok of Frank Lambregts in de finale. Dat wordt deze week uitgevochten. Uiteraard krijgt u ook nog het antwoord op de vraag wat de beste zet was voor Ad in de eerste partij, het was Pf6!

Log in om een reactie te geven op dit artikel.