De tweede, en tevens de laatste(!) try-out (Ondergetekende had zich vergist in de afgesproken dagen met de Black Horse: de vrijdagen in juli of twee vrijdagen in juli... het verschil is klein maar wel belangrijk!) had een iets kleinere opkomst dan de eerste. Maar het verliep weer prima. Zoveel mogelijk zitten en 1,5 meter afstand houden. Dat gaat lukken bij de interne competitie. Bij de externe competitie wordt het wel wellicht wat passen en meten, maar we hebben er vertrouwen in. En als we de stukken netjes blijven schoonmaken, gaan die ook nog eens blinken. Wie weet wat voor schitterends er dan op het bord kan ontstaan.

De uitslagen:

 

(Erik had ook een remise gescoord tegen Jan, maar de match werd gewonnen door Jan, vandaar 0 - 1)

De opkomst op 17 juli was goed te noemen gezien de omstandigheden. Het is even wennen die 1,5 meter afstand te bewaren en zoveel als mogelijk te zitten, maar het werkt wel.
Vooraf en na afloop de stukken schoonmaken en je eigen handen wassen, wordt ook vanzelf normaal.

Het schaken zelf ging de meeste ook weer goed af, met enkele spannende matches tot gevolg. De scores kunnen gelezen worden door *2 te doen in het onderstaand overzicht.

Meld je voor komende vrijdag weer aan!
Dat kan onder andere via https://interndepion.nl met je eigen inlogcodes die je per mail hebt ontvangen.

Na de nieuwjaarsreceptie werd er nog volop geschaakt en gepuzzeld (bekijk de foto's daarvan maar). De uitslagen leidde niet tot grote verschuivingen in de eindstanden:
Koen Riemens - Ad Bruijns: 1-0
Pim Eerens - Ted van Eck: 1-0
Ab Witkamp - Patrick Heijnen: 0-1
Jan Rijkse - Rashed Sharifzai: 0.5-0.5
Xandar van Gentevoort - Joshua Prevoo: 0.5-0.5

A-Groep

De partij tussen Koen en Lewon is niet gespeeld. Bij winst van Koen zou Ivo op half SB-punt eerste zijn geworden.

B-Groep

C-GroepDe indeling voor de tweede seizoenshelft staat ondertussen onder het menu-kopje Senioren.
Alle deelnemers hebben hun indeling ook persoonlijk ontvangen. Opvallend zijn de drie B-groepen. Deze spelen eerst drie rondes en worden daarna opnieuw samengesteld en spelen daarna nog eens drie rondes.

 

In de B- en C-groep van de interne competitie van de senioren zijn de kampioenschappen ondertussen wel beslist, maar in de A-groep ligt het nog open.
Morgen (20 december) staat de beslissende ronde op het programma zo lijkt het. Ivo Kok heeft bij winst tegen de voorzitter de beste papieren, hoewel Koen Riemens en Lewon Gevorkjan nog op gelijke hoogte kunnen komen wat betreft wedstrijdpunten. Doordat Ivo gewonnen heeft van Lewon, blijft hij Lewon in ieder geval voor. Koen en Lewon moeten nog tegen elkaar spelen, die wedstrijd zal ook spannend worden als Koen ook zijn overige partijen nog weet te winnen. 

In de C-groep kan Marieke van Essen nog een 100% score halen door te winnen van Xandar van Gentevoort. Beiden gaan ze momenteel met sprongen vooruit op schaakgebied!
In de B-groep maakt René van den Broek zijn favorietenrol waar en kan ongeslagen kampioen worden.

Na de ronde van 20 december volgt nog een ronde op 3 januari, direct na de nieuwjaarsreceptie op het JTC. Een heel aantal partijen zijn echter vooruitgespeeld, waarvoor dank namens de wedstrijdleider. De stand van het Open Kampioenschap wordt een dezer ook volledig bijgewerkt, inclusief de externe resultaten.

De partijen die staan voor morgen:

1 Bas Robben Koen Riemens .....
2 Ad Bruijns Ivo Kok .....
3 Henk Alberts Pim Eerens .....
4 Ted van Eck Lewon Gevorkjan .....
5 Rashed Sharifzai René van den Broek .....
6 Theo Potjes Laurens Quinten .....
7 Peter Huijser Thijs Matthijsse .....
8 Marieke van Essen Xandar van Gentevoort .....
9 Joshua Prevoo Ab Witkamp .....
10 Patrick Heijnen Jan van Oosterhout ..... 

Tijdens de eerste ORRK-avond, dat een internationaal tintje kreeg door de aanwezigheid van Bart Spruijt, bleek Pim oppermachtig. Alleen tegen René van den Broek liet hij een punt liggen. René liet op zijn beurt, bijzonder te noemen, een punt liggen tegen Theo Potjes. Pim en Bart gingen niet met lege handen naar huis, zij kregen consumptiebonnen. Die heeft Marieke van Essen, de beste met een rating onder 1650 (nu nog in ieder geval), nog tegoed. Iedere avond worden 7 consumptiebonnen uitgereikt, geheel in het thema van de 7 rondes van partijen met 7 minuten per persoon + 7 seconden increment per zet per partij. Doordat het deelnemersaantal oneven was, had Frank zichzelf de laatste ronde nogmaals uitgeloot.

De voorzitter heeft nog wat foto's gemaakt, maar die heeft u nog te goed. Dan de eindstand van de eerste avond:
https://depion.nl/toernooien/2019/orrk/R1/

Laad meer