In tegenstelling tot wat we aankondigden in de nieuwsbrief, gaan we toch een online schaakalternatief aanbieden voor de interne competitie voor de komende winterweken waarin de horeca nog wel even dicht lijkt te blijven. We hebben het volgende bedacht: We gaan een knock-outtoernooi spelen, waarbij je tenminste twee matches speelt; oftewel, verlies je één keer, dan lig je nog niet uit het toernooi.

De belangrijkste punten zijn:
- Geef je op voor 1 december via de mail (bij Frank). Geef daarbij ook alvast je gebruikersnaam door (als je die hebt) van de website Chess.com of LiChess.org
- Je speelt 1 match per week, welke bestaat uit 2 partijen (en eventueel een beslissingspartij) tegen dezelfde tegenstander met wit en zwart.
- De uitslag geef je per mail door, het liefst voorzien van een linkje naar de partijen.
- Iedere dinsdagavond vanaf 1 december wordt de indeling voor de volgende ronde gepubliceerd.
 
Deelnemerslijst (25 november, 08:50)
1. Frank Lambregts
2. Henk Alberts
3. Ad Bruijns
4. Patrick Peeters
5. Joshua Prevoo
6. Pim Eerens

De opvallende zaken in de huidige stand (25 september):
Ivo Kok had zich als flexibele speler aangemeld, maar kon door omstandigheden niet komen. Hierdoor staat hij met 0 gespeelde partijen in de stand.
Peter Huijser heeft het geluk tot nu toe aan zijde, hij werd uitgeloot, waardoor hij met 1 gespeelde partij, een afmelding en een bye zich in de top van de stand handhaaft.
Dit bericht wordt wekelijks bijgewerkt.

De tweede, en tevens de laatste(!) try-out (Ondergetekende had zich vergist in de afgesproken dagen met de Black Horse: de vrijdagen in juli of twee vrijdagen in juli... het verschil is klein maar wel belangrijk!) had een iets kleinere opkomst dan de eerste. Maar het verliep weer prima. Zoveel mogelijk zitten en 1,5 meter afstand houden. Dat gaat lukken bij de interne competitie. Bij de externe competitie wordt het wel wellicht wat passen en meten, maar we hebben er vertrouwen in. En als we de stukken netjes blijven schoonmaken, gaan die ook nog eens blinken. Wie weet wat voor schitterends er dan op het bord kan ontstaan.

De uitslagen:

 

(Erik had ook een remise gescoord tegen Jan, maar de match werd gewonnen door Jan, vandaar 0 - 1)

De opkomst op 17 juli was goed te noemen gezien de omstandigheden. Het is even wennen die 1,5 meter afstand te bewaren en zoveel als mogelijk te zitten, maar het werkt wel.
Vooraf en na afloop de stukken schoonmaken en je eigen handen wassen, wordt ook vanzelf normaal.

Het schaken zelf ging de meeste ook weer goed af, met enkele spannende matches tot gevolg. De scores kunnen gelezen worden door *2 te doen in het onderstaand overzicht.

Meld je voor komende vrijdag weer aan!
Dat kan onder andere via https://interndepion.nl met je eigen inlogcodes die je per mail hebt ontvangen.

Laad meer