We begonnen vanochtend met een tegenslag, een ziekmelding. Zodoende gingen we met slechts 7 spelers onderweg. 1-0 achter. Het incomplete team werd begripvol en sportief ontvangen. Een Goirlese speler werd uitgeloot en de partijen konden van start.

Theo heeft de laatste tijd mooie partijen achter zijn naam staan en ging ook vandaag vol in de aanval. Een aantal stukoffers vernietigde de koningsstelling wat winst opleverde. Joshua wist een paard te winnen en het voordeel werd niet meer uit handen gegeven.

De andere partijen waren lang gelijkwaardig, waarbij ook twee remiseaanboden volgde. Beide werden afgeslagen. Inmiddels had Ger een pion aan de overkant gebracht, het derde punt leek binnen handbereik. Een eeuwig schaak gooide roet in het eten.

Tussenstand 1,5- 2,5.

Op bord 4 ging het mis. Een simpele koningszet bleef de stelling remiseachtig houden. In plaats daarvan werd een foute loperzet gespeeld, een paardvork volgde.

Marieke was vandaag onze enige vrouw in het team. Een vrij ingewikkelde stelling, waarbij zetmogelijkheden behoorlijk werden gereduceerd. Remise werd alsnog aangenomen.

Bas had in het middenspel een pion gewonnen, maar dit was echter wel een dubbelpion. Ook hier waren er bij de zwartspeler zeker betere koningszetten geweest, nu viel de beslissing in ons voordeel. Anthony leek in tijd en stelling flink achter te staan. Twee torens hielden elkaar in bedwang. Doordat de zwarte toren een vrijpion moest blijven dekken werd deze uiteindelijk overbelast.

Theo gaat als het goed is zijn partij toevoegen en uiteraard zijn andere partijen ook welkom, er zijn best wat interessante stellingen voorbij gekomen.

EGS 2

De Pion 4

  
Wit de, M.R. (Maarten) 1551 Snijders , A. (Anthony) 1432 z-w ½ - ½
Esch van, R. (Rob) 1255 Essen van, M.M.E.D. (Marieke) 1480 w-z ½ - ½
Dignum , N. (Nico) 1162 Snijders , B. (Bas) 1420 z-w 0 - 1
Leijtens , F.A.M. (Frans) 1283 Heijnen , P.A.C. (Patrick) 1314 w-z 1 - 0
Knegt de, S. (Simon) 0 IJzermans , G.A.M. (Ger) 1243 z-w ½ - ½
Muis , M. (Matthijs) 1044 Potjes , T.A.A. (Theo) 1352 w-z 0 - 1
Pluijm van der, P. (Pieter) 0 Prevoo , J. (Joshua) 0 z-w 0 - 1
Couwenberg , P.J.T.M. (Pieter) 1583 NO 0 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1313Gemiddelde Rating:1374 3½-4½

Log in om een reactie te geven op dit artikel.