Xandar wist vrij vlug een Dame te winnen en daarna was het eerste bordpunt vlug binnen. Emile liet zich meevoeren met het snelle tempo van Joshua, helaas leverde dit wat onnauwkeurige foutjes op. Huub en Marieke zijn elkaar eerder al vaak tegengekomen en kende elkaars speelstijl. Promotie leverde hier een flink voordeel op voor wit, waarmee het derde bordpunt binnen was.

Bij Kimberley stond het bord in vuur en vlam. Ze had materiaalwinst, maar na een slechtere zet kantelde partij meteen om. Bas speelde rustig en leek op remise af te stevenen. Nadat Tamara echter een doorbraak wilde forceren gingen er een paar pionnen af, zonde. Tussenstand 1-4. Matchpunt één binnen.

Bord 4 was lange tijd bezig een aanval voor te bereiden, maar deze werd goed verdedigt. Zware stukken werden afgeruild en het leek erop dat de boel dichtgeschoven kon worden. Wellicht dat de zwarte loper wel steeds slechter werd en het witte paard oersterk. Remise-overeenkomst bracht rond 15 uur de teamwinst.

Ferdin en Anthony mochten nu rustig doorspelen voor de bordpunten. Op bord 2 leverde een pionoffer niet de verwachte activiteit op en alles kwam muurvast te staan. Remise.
Anthony stond er niet meteen goed voor, maar bleef rustig doorspelen, zelfs nadat er steeds meer spelers van Staunton 1 binnen kwamen druppelen en we ons zelf als 'toeschouwer' er op betrapte dat we af en toe best hard aan het praten waren. Dit doorzwoegen werd beloont. Tegen half zes kwam het laatste bordpunt binnen.

Staunton 2

De Pion 4

 
Schnepper , T. (Tonie) 1438 Snijders , A. (Anthony) 1412 0 - 1
Egmond van, J.A.M. (Jan) 1283 Graag de, F.J. (Ferdin) 1492 ½ - ½
Boxel van, T. (Tamara) 1154 Snijders , B. (Bas) 1411 0 - 1
Merkies , M.C. (Rinus) 1367 Heijnen , P.A.C. (Patrick) 1297 ½ - ½
Martens , H. (Huub) 0 Essen van, M.M.E.D. (Marieke) 1197 0 - 1
Santen van, O. (Owen) 901 Oostvogels , K.J.M. (Kimberley) 1245 1 - 0
Hultermans , D. (David) 0 Gentevoort van, X. (Xandar) 0 0 - 1
Ponjee , E. (Emile) 0 Prevoo , J. (Joshua) 0 0 - 1
Gemiddelde Rating:1229Gemiddelde Rating:13422-6

 

De winterstop begint. De eerstvolgende wedstrijd is op 3 februari, dan krijgen we het tweede team van de Eerste Goirlese Schaakclub op bezoek. 

Log in om een reactie te geven op dit artikel.