Deze ronde was het even puzzelen om een compleet team te krijgen. Eerst volledig, toen weer niet, daarna weer wel, even niet en uiteindelijk toch 8 man. Evenals de pion 3 mochten we naar Tilburg, alleen wel op een andere locatie. Hartje centrum, dus wij hadden wel een parkeertarief van 2 euro per uur, maar goed we kunnen er in Roosendaal ook flink wat van.
De garage op zich was al een belevenis op zich. Beetje smalle paden en we moesten nog even zoeken naar een plekje. Contact met de andere auto verliep ook wat stroefjes, want bereik was niet optimaal. Met de lift kregen we daarna ook nog flink wat van garage te zien. Gelukkig waren we op tijd bij Cinecitta, een monumetaal gebouw waar al honderd jaar worden arthouse films vertoond. We kwamen echter voor een gesloten deur te staan. Al vlug zagen we andere schakers een nieuwe ingang in gaan.

 

De schaakzaal was vlug gevonden en we wilde plaats nemen achter de borden. Een mooie ruime locatie, die er van binnen zeer modern uitziet voor het oude gebouw waarin ze spelen. Helaas waren dit de hogere teams van stukkenjagers, De Pion 4 moest naar boven. Trap op (en wederom een lift, deze koos maar voor één verdieping) en daar een plekje zoeken. We kwamen bij filmzalen terecht. leuke titels als A Ghost Story en Happy End staan op het programma, dus dat belooft wat voor de schaakpartijen. Jammer genoeg geen paard of pion voorbij zien komen.

Inmiddels was 12 uur gepasseerd en de borden waren gevonden. Een speciale zaal voor de derde klasse NBSB. Onze vorige tegenstanders gingen met EGS de strijd aan voor hun eerste matchpunten. Wij kregen Stukkenjagers 7 voorgeschoteld die het op dit moment beter doen dan Stukkenjagers 6.

Kimberley gaf een pion weg voor activiteit en een koningsaanval, maar dat leverde niets op. Na een beknelde stelling was het niet meer te houden. Ferdin wist in een koningsgambiet druk te zetten, na het winnen van een pion was het spel eruit en werd de partij uiteindelijk remise. Marieke stond een tijd lang een stuk achter, maar na paardwinst wist ze het eerste bordpunt binnen te slepen.

Op dat moment waren de andere borden onduidelijk. Bij Ovi viel de eerstvolgende beslissing. Hij kwam minder uit de opening en kwam in de rest van de partij niet veel verder. Patrick had op bord 8 vrij vlug een pion weggeblundert, maar wist later twee pionnen terug te winnen. Tussenstand was weer gelijk 2,5 - 2,5. De arbiters van de hogere teams hadden net een bezoekje gebracht. De klokken bleken verkeerd ingesteld. De zettenteller stond op 30 in plaats van de bonusseconden en boven verwachting kwamen er wat partijen in een ogenschijnlijke tijdsnoodfase.

Theo deed een midere zet op het moment dat de klokken opnieuw werden ingesteld. Het was een partij vol vuurwerk waarbij een zwarte dame het opnam tegen lichter materiaal. Het mocht niet baten, de dame bleek sterker. Ab kreeg een remiseaanbod en deze werd aangenomen.

Anthony moest de strijd aangaan voor het overgebleven matchpunt. Een remiseaanbod werd afgeslagen. Wat volgde was een koning die over het bord werd gejaagd door de dame en een steeds verder oprukkende witte pion. Nadat deze vrijpion van het bord ging werd remise overeengekomen.

De Stukkenjagers 7

De Pion 4

 
Tepe , T. (Thomas) 1514 Mitran , O. (Ovi) 1538 1 - 0
Gelder van, L. (Leo) 1566 Snijders , A. (Anthony) 1412 ½ - ½
Zoontjens , C. (Cees) 1452 Graag de, F.J. (Ferdin) 1492 ½ - ½
Heide van der, I. (Ivar) 1355 Witkamp , A.J. (Ab) 1363 ½ - ½
Moran , F. (François) 0 Oostvogels , K.J.M. (Kimberley) 1245 1 - 0
Wouts , W. (Wil) 1160 Potjes , T.A.A. (Theo) 1363 1 - 0
Haans , A. (Ad) 0 Heijnen , P.A.C. (Patrick) 1297 0 - 1
Driel van, H. (Hans) 1102 Essen van, M.M.E.D. (Marieke) 1197 0 - 1
Gemiddelde Rating:1019Gemiddelde Rating:13634½-3½

Log in om een reactie te geven op dit artikel.