We hebben in de externe competitie al op allerlei locaties gespeeld. In buurthuizen, in cafees, in scholen, in verzorgingshuizen... Maar de locatie waar we nu terechtkwamen deed onze wenkbrauwen toch echt fronzen. Een kinderdagverblijf!

Zitten we niet verkeerd? Nee, hier moeten we echt zijn. Hoe jong zijn onze tegenstanders dan wel niet? Het zat toch iets anders in elkaar. Het adres was goed, maar we stonden voor de verkeerde deur en kwamen in een basisschool terecht. We verwachtten half en half begroet te worden door een juffrouw die "Hallo, allemaal, wat fijn dat je er bent!" begon te zingen, maar juf Ank was vrij vandaag. De helft van het team waar we tegen speelden was van een leeftijd die je op een basisschool verwacht en ook de andere helft viel nog onder de noemer "jeugd". Ons team is gelukkig ervaren genoeg om te weten dat het altijd uitkijken is met die jeugdspelers. Die kunnen je akelig verrassen en je moet ze nooit onderschatten.


Twee van ons hadden een makkelijke middag. Henk Alberts won al snel een stuk, kreeg een dame kado en won met twee vingers in de neus. Bas Robben won een pionnetje, maakte een puinhoop van de stelling van zijn tegenstander en won ook snel. De anderen moesten een middag lang zwoegen tegen het jonge grut en hadden het bijzonder zwaar.
Erik van Elven kwam niet door de verdediging van zijn tegenstander heen en moest genoegen nemen met remise. Zelf won ik al redelijk snel een pionnetje, maar mijn piepjonge tegenstandster schepte zoveel complicaties dat ik heel erg op mijn tellen moest passen. Met name haar dame bezorgde me grote kopzorgen. Totdat ik die geforceerd af wist te ruilen en vervolgens nog een paar pionnetjes won en zo toch nog de volle winst kon pakken. Ook Mark Mathon had het moeilijk tegen een behoorlijk jonge tegenstander. Pas in het eindspel kraakte zijn tegenstander en ook Mark pakte een vol punt, waarmee we op 4½ kwamen en de 2 matchpunten in ieder geval zeker waren.
Imad Abou Dehn leek op winst af te koersen, tot zijn tegenstander hem verraste met een tegenaanval en Imad alsnog verloor. Ad Bruijns had wel een hele moeilijke middag en keek de hele dag aan tegen een mindere stelling aan. Met bloed, zweet en tranen wist hij er een remise uit te peuren. Jacques Smits kwam in een eindspel met een pion minder, maar ongelijke lopers. In een stelling die potremise was sloeg zijn tegenstander eerst twee keer een remise-aanbod af, om uiteindelijk zich toch maar bij de onvermijdelijke puntendeling neer te leggen.

De jeugdige spelers van Leiderdorp 3 hebben zich kranig geweerd en wij "ouwe knarren" waren behoorlijk onder de indruk. Als wij met hetzelfde team over een jaar of 3 weer spelen tegen dezelfde spelers... worden we genadeloos afgedroogd.

Leiderdorp 3 - De Pion 3 2½ - 5½

Marc Kentstra (1600) - Erik van Elven (1877) ½ - ½
Kiri Arnold (1450) - Ad Bruijns (1674) ½ - ½
Lucas Schädler (1502) - Imad Abou Dehn (1797) 1 - 0
Lorin Arnold (1541) - Henk Alberts (1676) 0 - 1
Matthijs Salomons (1408) - Bas Robben (1561) 0 - 1
Osman Zarbi ( - ) - Jacques Smits (1568) ½ - ½
Katja Venema ( - ) - Kees van Hogeloon (1519) 0 - 1
Bas Langendoen (828) - Mark Mathon (1535) 0 - 1

Log in om een reactie te geven op dit artikel.