De Krabben waren niet getooid in hun traditionele sprei, twee van hen leken wel opmerkelijk veel op schaakgrootheden. (Zonder zich daarvoor te hoeven verkleden) De tegenstander van Jan Rijkse leek opvallend veel op voormalig wereldkampioen Wilhelm Steinitz in zijn jonge jaren en mijn tegenstander deed mij qua uiterlijk heel erg denken aan Vassili Ivantsjoek. Gelukkig voor ons hadden zij alleen het uiterlijk van die schaakgrootheden. Jan Rijkse wist al snel de dame in te sluiten en te veroveren en pakte het eerste punt voor ons. Ik won met een dodelijke penning een stuk, waarna er snel naar een eindspel werd afgeruild wat straal gewonnen voor mij was. Het tweede punt was onderweg.
Een gemakkelijke overwinning leek daarmee even aanstaande, maar er kwamen al snel kinken in de kabel. Peter Huijser kreeg een daverende koningsaanval over zich heen en verloor kansloos. Ook de koning van Mark Mathon leek even in de problemen te komen, maar hij wist die al snel op te lossen en wikkelde af naar remise. Mijn tegenstander vond het toen eindelijk tijd om op te geven, waardoor we weer voor stonden (2½-1½), maar daar konden we niet lang van genieten, want Henk Alberts verloor op het eerste bord. Hij kreeg aanvalskansen, zijn tegenstander pareerde die, greep nog een pionnetje mee en daarna kwam Henk zelf steeds verder in de problemen.
De partij van Jacques Smits was ronduit sensationeel. Zijn tegenstander offerde een stuk voor 2 pionnen, kreeg met wit een pion op de 7e rij en Jacques moest alle zeilen bijzetten om diverse dreigingen het hoofd te bieden. Dat lukte hem, maar meer dan remise zat er niet in. Bij Bas Robben en Ad Bruijns bleef de stelling in evenwicht, met remise als gevolg. Tullepetaonen een punt, Krabben een punt en beiden blijven lekker meedraaien in de middenmoot. De kansen op een kampioenschap waren voor beide teams toch vooraf al lang vervlogen.

De Pion 3 - BSV 4 4 - 4

Henk Alberts (1673) - Ronny Liekens (1693) 0 - 1
Ad Bruijns (1688) - Piet Bruys (1598) ½ - ½
Bas Robben (1525) - Robert Kunst (1658) ½ - ½
Peter Huijser (1605) - Kees de Looff (1530) 0 - 1
Jacques Smits (1551) - Danny Lindhout (1506) ½ - ½
Kees van Hogeloon (1528) - Alexander van 't Hoff (1044) 1 - 0
Mark Mathon (1539) - Bert van der Linden (1408) ½ - ½
Jan Rijkse (1533) - Wesley Hopmans (1217) 1 - 0

 

Log in om een reactie te geven op dit artikel.