De Pion 3 speelt dit seizoen in de 1e klasse A van de NBSB. Omdat we dit jaar met een team minder spelen bestaat het 3e voor het overgrote deel uit spelers die vorig jaar nog in Pion 4 speelden. Vooraf werd dan ook gevreesd dat we het wel eens heel zwaar zouden gaan krijgen in de 1e klasse. Maar dat viel vandaag reuze mee. Zeker als je beseft dat we ook nog eens drie invallers uit De Pion 4 in onze gelederen hadden.

Lewon speelde een knappe remise aan bord 2 en zijn vader - aan bord 8 - won zelfs! De middag begon met een verlies partij van Mark aan bord 7. Ik dacht nog dat de strijd gelijk opging maar opeens was het afgelopen. Henk ging op bord 3 vol in de aanval en offerde daarvoor zelfs zijn toren op. Jammer genoeg kreeg zijn tegenstander de verdediging op tijd op orde en moest Henk de strijd staken. Samvel kwam slecht uit het middenspel en stond zelfs een stuk achter toen zijn tegenstander, zo zag het er wel naar uit, de draad even volledig kwijt raakte. Binnen een paar zetten was het gebeurd en stond Samwel opeens een dame tegen een toren voor. Zo stond het opeens toch maar weer 2.5-1.5 voor HSC 2. Onze derde invaller, Anthony, kwam niet zo goed uit de opening maar toen de stof was opgetrokken leek er niet veel meer aan de hand. Anthony had jammer genoeg wel heel veel tijd nodig gehad en dat koste hem tenslotte de partij. Imad speelde zijn eerste externe partij voor De Pion. En met succes! Met goed spel wist hij zijn tegenstander op remise te houden. Ad mocht het proberen aan bord 1 tegen een tegenstander die eigenlijk een maatje te groot was. Hij hield nog lang stand maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Lewon naast hem op bord 2 deed het uitstekend en uiteindelijk wist hij het eindspel met ongelijke lopers remise te houden. Zo kwamen we met 5-2 achter en was de wedstrijd beslist. Als laatste was Peter nog bezig. In een eindspel dame+paard tegen dame+paard was hij een vrijpion achter gekomen maar dankzij een mooi schaakje kon hij opeens een paard winnen. De partij was hiermee niet zomaar gewonnen. Peter moest alles uit de kast halen om uiteindelijk met het volle punt aan de haal te gaan!

Zo verloren we dus onze eerste wedstrijd van het seizoen met 5-3. Maar zoals ik in de titel van dit stukje al vermelde het was ''nipt'' Met een beetje meer geluk had het ook iets meer kunnen zijn.


Log in om een reactie te geven op dit artikel.