De Black Horse was zoals wel vaker nog feestelijk versierd, dat leidde tot de schrik van Eric van Loon die de ballonnen boven zijn bord al zag knappen. Maar ondanks de tienduizend luchtballonnen  die de hemel blauw kleuren (het is gelukt, het eerste verslag en direct een verwijzing naar… ?) in het zaaldeel en de varia aan kleuren in het cafédeel, werd het een wedstrijd zonder veel explosies. Met gemiddeld 200 ratingpunten meer werden heel wat borden éénrichtingsverkeer.

René van den Broek was als eerste klaar en speelde tegen Jean-Pierre van Gemert (1781). Er gebeurde niet veel, er werd wat afgeruild, pionnen vastgelegd en dames geruild. Nooit was er een onweersbui in de buurt. Het werd snel tijd voor die sport met nog veel meer éénrichtingsverkeer. De eindstelling was dan ook:
De eindstelling van René. Na het terugslaan van de dame is er niets aan de hand

Vervolgens uw razende stormchaser was Carlo Rens daarna klaar, maar de volgorde van de punten die binnen kwamen is niet onthouden. Carlo nam het op tegen Ronald Steijn (1789). Het werd een fijne aanvalspartij. Met een goedgetraind oog zag uw verslaggever de donkere wolken samen komen boven de koning van Ronald. Er was een kwaliteit gewonnen en toren, paard en dame van Carlo bundelde hun krachten te samen en toen Zeus het goed vond, werd een bliksemschicht afgeschoten vanuit de donkere wolken.

Iemand die weer langs is komen waaien, is Marcel Huijser. In het verleden van vaste waarde voor verscheidene teams van De Pion en nu opnieuw vast in De Pion 2. Marcel mocht direct op het vijfde bord plaatsnemen en trof daar Albert Vermue (1704) aan. Vanaf deze stelling ging het mis bij Albert en kon Marcel een pion naar de overkant gaan piloteren.

Ondergetekende had in onderstaande stelling al een stuk gewonnen van Laura Tiggelman (1575). Het was nog slechts de vraag hoe de straaljager zijn doel kon bereiken. Hier had het snel afgelopen kunnen zijn, maar de piloot bleef nog even in de lucht cirkelen.

Ivo Kok mocht het seizoen op het eerste bord beginnen. Hij trof daar Paul van Rooijen (1889). Paul speelde een gambiet wat niet vaak voorbij komt, maar wat schrijver dezes zeker kan waarderen: Blackmar-Diemer. Dat begint als volgt: 1. d4 Pf6 2. Pc3 d5 3. e4 dxe4 4. f3 (een variant hierop is bijvoorbeeld de Veresov aanval waarbij op zet 3 Lf4 of Lg5 wordt gespeeld en pas later het plan met f3 en e4 volgt).
We gaan in vogelvlucht meekijken met de partij vanaf zet 17. Zwart staat al een pion voor en wit staat voor de keuze, hoe behoud hij zijn paard. Er wordt gekozen om een gat in de zwarte stelling te forceren.

De partijen van Koen Riemens, Ngo Hin Cheng en Eric heeft uw verslaggever niet goed genoeg gezien door laaghangende mist om er iets heel nuttigs over te zeggen. Bij Eric zag hij nog wel dat zwart een mooie verlichte landingsbaan aan het maken was over de a- en b-lijn. Dat leek wel beslissend voordeel te worden tegen Martin de Bock (1593).
Koen en Ngo Hin wonnen hun partijen ook van Martin Koolhoven (1801) en Max Toetenel (1861). Koen en Ngo Hin blijven op weg gaan naar de elo-grens van 2000 punten. Zijn het toch hoogvliegers?

Koen, de nieuwe captain van het Tweede, mocht in ieder geval meteen gaan dromen van een topseizoen want een concurrent, het op papier sterke De Baronie, morste punten tegen De Raadsheer. Maar uiteraard moet er niet te lang op een roze wolk geleefd worden. Op 6 oktober wacht BSV 2 ons op. Dat zal wel een wedstrijd voor de geschiedenisboeken worden.

De Pion 2

Souburg 2

   
Kok , I. (Ivo) 2098 Rooijen van, P.K. (Paul) 1889 z-w 1 - 0
Cheng , N.H. (Ngo Hin) 1978 Toetenel , M.P. (Max) 1861 w-z 1 - 0
Riemens , K. (Koen) 1977 Koolhoven , M. (Martin) 1801 z-w 1 - 0
Rens , C. (Carlo) 1919 Steijn , R.C. (Ronald) 1789 w-z 1 - 0
Broek van den, R. (René) 1915 Gemert van, J.P. (Jean-Pierre) 1781 z-w ½ - ½
Huijser , M.W. (Marcel) 1887 Vermue , A.B.C.H. (Albert) 1704 w-z 1 - 0
Loon van, E. (Eric) 1885 Bock de, M. (Martin) 1593 z-w 1 - 0
Lambregts , F.J.J. (Frank) 1858 Tiggelman , L. (Laura) 1575 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1940 Gemiddelde Rating: 1749   7½-½

Log in om een reactie te geven op dit artikel.