De Pion 2 speelt in klasse 3H van de KNSB

 Ivo Kok   2091 
2  Benny Onrust  2035
3  Bo de Veth  1981
4  Erik Jan Colijn  1957
5  Ngo Hin Cheng  1917
6  Eric van Loon  1913
7  Ren√© van den Broek  1907
8  Carlo Rens  1889
9  Koen Riemens  1853
10  Frank Lambregts (TL)  1823
11  Erik van Elven  1814
12  Lewon Gevorkjan  1794


De kers op de taart, de topping van het softijsje, de soundtrack onder de aftiteling van een film. U snapt het al, dit is het slotstuk van Het TweedeūüôĆ. Normaal gesproken zou je dan verwachten dat dit ook het toppunt zou zijn, maar niets is minder waar. Het Tweede mocht in de laatste ronde richting Eindhoven, om precies te zijn richting Woensel alwaar Woensel Lichttoren Combinatie (WLC) ons op wachtte. Voordat u ingelicht zult worden over de verrichtingen op het schaakbord, eerst een klein stukje historie over WLC.

Het Tweede stond onder aan bij aanvang van de achtste ronde. Er is in de klasse 3H echter spannende strijd gaande. Alles is mogelijk. Teams met 8 matchpunten waren nog lang niet zeker van lijfsbehoud. Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Kunnen wij er ook een maken? Tijd voor een bouwverslag.

Als razende reporter van Het Tweede heb je het voorrecht om alle in- en outs van het team te kennen. Zo leer je al vlug op wie het team schaaktechnisch bouwt, maar veel belangrijker is hoe het team buiten de arena in elkaar steekt. U weet natuurlijk al dat de coach wel eens tips en tricks vraagt aan Professor Elo, maar wist u ook dat er een hele magische wereld schuil gaat achter die verlegen blikken van de spelers van Het Tweede?

In de verre omtrek werd er schande over gesproken, een kapitein die toegeeft aan muiterij. 'KIELHALEN!' werd door landrotten op de kade geroepen. Maar de bemanning van het Tweede Schip der Pionezen wist beter. De zeeslag tussen het Tweede Schip en het Schipje ('t Pionneke) uit Roermond, zou uitgevochten worden zonder de kapitein. De bemanning bestond uit, in slagvolgorde, Benny, Carlo, René, Erik-Jan, Koen, Ngo Hin, Eric en Lewon. Erik was ergens tussen wal en schip verzeild geraakt, Bo lag nog aan de teug in een café van de haven van Klimmen (nooit geweten dat ze daar ook een haven hadden zeker), Ivo was al eerder bakzeil gaan halen (en won bij het Eerste) en nu had ook de kapitein het schip verlaten. Reden genoeg om maar eens in de scheepsjournalen te duiken en de waarheid te achterhalen.

Laad meer