De Pion 1 speelt in klasse 1B van de KNSB

1  FM Dirk van Dooren   2356 
2  FM Stefan Colijn  2284
3  Alik Tikranian  2256
4  FM Jan van Mechelen  2230
5  FM Mark Smits  2219
6  Cees IJzermans  2211
7  Bas de Feijter  2160
8  Ludo Tolhuizen   2116
9  Jordy Schouten  2109
10  Robert Schuermans  2097
11  Anthony Mitran  2095
12  Pim Eerens  2071
13  David Du Pont  2051


Ondanks prima winstpartijen van Alik Tikranian, David Du Pont, Cees IJzermans en Stefan Colijn alsmede een remise van Bas de Feijter delft De Pion 1 het onderspit tegen Het Witte Paard in Sas van Gent met het kleinst mogelijke verschil. Daarmee wordt een seizoen vol pech afgesloten en is degradatie naar de tweede klasse van de KNSB helaas een feit.

Het was gisteren (10 maart 2018) allemaal te doen in een zonnig Nijmegen (Nimwèège), dat grotendeels aan de zuidelijke oever van de Waal ligt. Na een kort oponthoud, mijn medereiziger was zijn portemonnee kwijt, arriveerde uw verslaggever (TL) na een voorspoedige reis met de cabrio om 11.45 uur in Hengstdal in Oost Nijmegen waar wij in Café-Zaal Groenewoud (255 jaar oud) ontvangen werden door een bardame, ook van een zekere leeftijd. Vroege vogel Jan van Mechelen zat, als altijd breed lachend, al aan een kopje koffie met een minikoekje. Langzaam druppelde de manschappen binnen. Zonder enige uitzondering was iedereen keurig op tijd. Chapeau!

Na een korte toespraak van onze gastheer namens UVS (uit vrienden samengesteld…) ging het geweld op de 64 velden van start. Bas de Feijter speelde op bord 5 met wit tegen IM Hans Klip. Na een Leningrader kwam een uitermate spannende stelling op het bord, waarbij zowel Klip als onze man achteraf van mening waren dat ze beiden iets beter stonden. Na wat kleine schermutselingen en het afruilen van flink wat (lichte en zware) stukken werd na 1½ uur spelen de vrede getekend. Een rustig begin van de match! Dit gaf mij ook de gelegenheid het eeuwenoude speellokaal eens rustig te bekijken. Aan de muur prijkte het strafwetboek voor Zatlappen. Volgens straf 24 word je opgehangen wanneer je als je dronken bent in je broek pist. Dat liegt er niet om! Gelukkig is het in de Black Horse allemaal wat gemoedelijker en wordt je wanneer je in je broek pist van de drank alleen maar flink uitgelachen en enige tijd nagewezen, maar dat terzijde. Terug naar de match. Pim Eerens speelde op bord 7 met wit tegen FM Jaap Houben een ongelijke strijd. In een damegambiet, waarbij Houben een pion voor kwam en Pim die pion op de koningsvleugel terug won, werd het pleit toch in ons nadeel beslecht. Een vrije vleugelpion die naar dame promoveerde dwong Pim tandenknarsend edoch sportief Houben te feliciteren. Tussenstand: 1½ - ½ in ons nadeel.

Op bord 2 speelde Dirk van Dooren met zwart tegen Jan Pijkeren. In de opening besloot Dirk agressief alles naar voren te gooien, wellicht was dit te ambitieus omdat hij toch met ontwikkeling achter bleef. Na dameruil leken er wel kansen voor beide zijden te zijn, maar de onveilige koning van Dirk bleef een probleem dat niet snel op te lossen was. Na een blunder van Dirk door een simpel tussenschaakje te missen werd dit meteen duidelijk. Het was gelijk afgelopen. Waarschijnlijk is zijn gebrek aan spelritme hier debet aan. Tussenstand: 2½ - ½. Dan maar eens kijken of Café-Zaal Groenewoud ook nog iets fatsoenlijks te eten heeft. Volgens de website van deze speellocatie kun je er alle dagen heerlijk lunchen. Broodjes zijn beschikbaar volgens de gids van de KNSB. Niet dus! Nu kwam de bardame niet verder dan een tosti, die niet te pruimen viel. Wat worden wij in de Black Horse met haute cuisine dan verwend! Op bord 9 speelde BM Robert Schuermans (mister De Pion) met wit tegen Dennis Arts. Met een kleine verwisseling van zetten kwam een geweigerd koningsgambiet op het bord. Robert had niet echt iets na de opening, maar in het middenspel kreeg hij toch greep op de stelling en dat maakte het in de tijdnoodfase erg lastig voor Arts. De problemen voor Arts werden steeds groter en op zet 40 viel zijn vlag in een overigens verloren stelling. Tussenstand: 2½ - 1½. Mark Smits speelde met zwart op bord 5 tegen Guido van Mierlo. Mark ging al vrij snel na de opening volstrekt onnodig de bietenbrug op. Hij deplaceerde een paard op d8 (hij heeft een schijnbaar perverse voorliefde voor kromme paardzetten in de opening met zwart), zag een zet later van de geplande riposte af omdat hij pijnlijk verrast werd door een gemist aanvalsmotief en daarna leek het al behoorlijk karig voor hem. Van Mierlo ontwikkelde zich vlot en daar kon weinig tegenovergesteld worden. Van Mierlo liet zich verder ook niet van de wijs brengen en maakte het bekwaam af. Tussenstand: 3½ - 1½. Donkere wolken pakten zich samen boven Hengstdal.

Jan van Mechelen speelde op 3 met wit tegen FM Lukas van der Linden. Jan stond de hele partij vooral met zijn rug tegen de muur. Vooral een verkeerde paardzet na de opening (Pc4 in plaats van Pb3) was daar debet aan. Met kunst en vliegwerk bleef Jan op de been, maar waarschijnlijk had Van der Linden toch met 24...Td2 de witte stelling moeten binnenvallen, waarna Jan zijn stelling verder had moeten verzwakken met de pionzet g4 om de vijandelijke toren te neutraliseren. Nu Van der Linden dit naliet kon Jan door zeer nauwkeurig te verdedigen de schade beperkt houden en zijn problemen langzaamaan oplossen. Zodoende resteerde er na de 40e zet een gelijk eindspel waarna remise werd overeengekomen. Tussenstand: 4 - 2. Buiten was het inmiddels gaan regenen en hard ook! David Du Pont speelde zo ziek als een hond op bord 10 met zwart tegen Lars Kurstjens. David kwam kort na de opening in de problemen en raakte een pion kwijt. Hij probeerde de stelling zo gecompliceerd mogelijk te houden en dat lukte onverhoopt toen Kurstjens een winnende combinatie dacht te spelen maar David met een tussenschaakje een kwaliteit terugwon. De stelling bleef echter ingewikkeld en in de tijdnoodfase overzag David een snel einde maar trok hij niettemin de winst met wat geluk naar zich toe. Tussenstand: 4 - 3. Stefan Colijn speelde op bord 4 tegen FM Paul Span. Stefan koos voor een zijvariant in de Benoni. Span ging voor een combinatie van activiteit en een vrije d-pion. Vervolgens won Stefan die pion en in tijdnood ook nog eens een kwaliteit. Vanaf toen was het niet lastig meer en tikte Stefan de partij rustig en bedeesd uit. Tussenstand: 4 - 4. Er begon weer lkicht aan de verre horizon te schijnen!

Alik Tikranian speelde met wit op bord 1 tegen FM Joost Retera. Het werd een Caro-Kann met Pf6, waarbij Alik afweek van de mainline met Pg3. Retera stuwde hierop zijn h-pion vooruit en beschadigde de koningsvleugel van Alik die daardoor wel het loperpaar kreeg. Na een paar ontwikkelingszetten van beide kanten ontstond er een gebalanceerde stelling. Alik viel aan op de damevleugel, maar Retera verdedigde nauwkeurig. Na een mislukte aanval, begon Retera meer in het centrum te spelen, waardoor hij langzaamaan een betere stelling begon te krijgen. De stukken van Alik lagen er een ongecoördineerd bij op de damevleugel. Beiden spelers verkeerden ondertussen in hevige tijdnood. Na de 40ste zet was er een gelijke stelling overgebleven, waar alleen Retera nog wat voordeel kon behalen. Op de 45ste zet liet hij echter een aftrekaanval toe en ontstond er een gewonnen stelling voor Alik. Die liet dit niet meer los en tikte de partij netjes uit! Tussenstand: 4 - 5 en de voorsprong is een feit. Ludo Tolhuizen speelt op bord 8 met zwart tegen CM Anton van Rijn. Ludo kreeg een scherpe variant tegen. Veiligheidshalve koos Ludo voor een degelijke maar passieve opzet. Van Rijn speelde geduldig en nauwkeurig en was er als de kippen bij toen Ludo op zet 54 de fout in ging. Bij analyse bleek de stelling voor Ludo ondanks dat hij maar een zwakte had, toch onhoudbaar te zijn. Eindstand: 5 - 5. Om degradatie te voorkomen dient op 7 april 2018 te worden gewonnen van Delft. Gelukkig spelen we dan thuis!

Individuele uitslagen UVS 1 (2210) – De pion 1 (2175)
1. FM Joost Retera (2234) – Alik Tikranian (2259): 0 - 1
2. Jan Pijkeren (2154) – FM Dirk van Dooren (2347): 1 - 0
3. FM Lukas van der Linden (2288) – FM Jan van Mechelen (2244): ½ - ½
4. FM Paul Span (2285) – FM Stefan Colijn (2300): 0 - 1
5. IM Hans Klip (2323) – Bas de Feijter (2142): ½ - ½
6. Guido van Mierlo (2136) – FM Mark Smits (2169): 1 - 0
7. FM Jaap Houben (2306) – Pim Eerens (2008): 1 - 0
8. CM Anton van Rijn (2180) – Ludo Tolhuizen (2118): 1 - 0
9. Dennis Arts (2107) – Robert Schuermans (2101): 0 - 1
10. Lars Kurstjens (2088) – David Du Pont (2058): 0 - 1

 

Het was gisteren allemaal te doen in de Black Horse waar De Pion 1 het op moest nemen tegen het vlaggenschip van Zukertort uit Amstelveen. De aanloop naar dit treffen verliep overigens dramatisch. Het feit dat een aantal spelers niet (meer) beschikbaar waren, veroorzaakte een flinke streep door de wens (rekening) om met een zo sterk mogelijke opstelling de strijd met Zukertort aan te gaan.  Dat is jammer, vooral omdat er veel energie is gestoken in de promotie naar deze klasse.  De Pion bivakkeert inmiddels in de tussenstand in klasse 1B in de onderste regionen en is op zijn zachtst gezegd in ernstig degradatiegevaar. Op het allerlaatste moment dan ook nog een zieke en de rampspoed is compleet. 

Dan de match zelf. Er was in ons nadeel sprake van een gemiddeld ratingverschil van maar liefst  128 elopunten per bord. Robert Schuermans speelde met wit op bord 6 tegen Christopher Brookes. Hierna volgt zijn persoonlijke  bijdrage. “Ik had wat geluk bij de keuze van de openingsvariant van Brookes. Er kwam namelijk een versnelde draak van het Siciliaans op het schaakbord.  Deze variant speelde ik jarengeleden tientallen keer in rapid- en blitzpartijen tegen IM Ronny Weemaes met wisselend succes.  Het pionoffer van zwart is bekend en het is zaak dan de pion op het juiste moment terug te geven voor een ander voordeel in de (te bereiken) de stelling.  Dat leerde ik dus door vallen en opstaan tegen Weemaes in al die partijtjes. Pechvogel Brookes wist niet goed om te gaan met de stelling nadat hij zijn pion teruggekregen had, een penning van een zwarte loper deed de rest en (volledig van slag) maakte hij er een ernstige fout boven op.  Tussenstand na 21 zetjes: 1-0. Een mooie start”.  Frank Lambregts speelde met zwart op bord 7 tegen Colin Stolwijk. Frank werd in verband met een late afmelding wegens ziekte kort voor aanvang van de match opgeroepen. Zonder enige aarzeling reageerde hij positief. Daarvoor mede namens De Pion 1 mijn dank. Het ratingverschil bedroeg echter ruim 350 elopunten. Voor Frank een onplezierige partij. Stolwijk kwam,zag en overwon. Tussenstand: 1-1.

Bas de Feijter speelde met zwart op bord 3 tegen FM Stan van Grinsbergen. Bas liet zich door het ratingverschil niet echt van de wijs brengen en wist de remise ruimschoots in de veilige haven te loodsen. Tussenstand: 1½-1½.  Pim Eerens speelde met zwart op bord 9 tegen Florian Jacobs. Bij Pim ging het in de opening gelijk al fout, het zag er foeilelijk uit. Verwoede pogingen om het tij te keren brachten hem niets. Uiteindelijk moest hij het hoofd buigen. Tussenstand: 1½-2½.  David Du Pont speelde met wit op bord 10 tegen FM Sander Los. In een scherpe stelling, waarbij David de damevleugel bestookte en Los de witte koning op de korrel nam, reikte de rekensommen van David niet ver genoeg. Los offerde een stuk, dan een toren en maakte het fraai af met een stille damezet die tot ondekbaar mat leidde. Tussenstand: 1½-3½.  Superinvaller Ivo Kok speelde met wit op bord 8 tegen Ridens Bolhuis. Ivo offerde in een Aljechin een licht stuk tegen twee pionnen om beter spel en meer ruimte te krijgen. Dat lukte ruimschoots. In een koningsaanval won hij nog een pion. Bolhuis bood flinke weerstand maar moest, toen hij een stuk cadeua gaf, bakzeil halen. Tussenstand: 2½-3½.  Anthony Mitran speelde met zwart op bord 5 tegen FM Sybolt Strating. Anthony stond naar mijn idee iets beter. Dat voordeeltje werd geneutraliseerd door Strating met remise als resultaat. Tussenstand: 3-4.

Kopman FM Jan van Mechelen speelde met zwart op bord 1 tegen Fitzgerald Krudde. “Ik speelde vandaag tegen Fitzgerald Krudde, een naam die ik nog kende  uit een heel ver verleden, toen we beiden aan het Zagricon-toernooi (Open kampioenschap van Nederland voor de jeugd tot 20 jaar) meededen. Het zal ergens aan het begin van de jaren tachtig zijn geweest, "toen ik nog jong en mooi was", om maar eens een mooie zin van wijlen Hein Donner te gebruiken. De partij ontwikkelde zich rustig vanuit een flankspel waarin het op enig moment toch altijd spannend wordt. Krudde probeerde overwicht te krijgen in het centrum door d2-d4 te spelen, iets dat ik eruit wist te halen door een actieve positie op de koningsvleugel in te nemen. Hier zat echter een strategisch risico aan verbonden, namelijk dat ik in een passieve stelling terecht zou komen op het moment dat Krudde alsnog een loperruil zou  aanbieden die ik niet uit de weg kon gaan en die gunstig was voor Krudde. Zoiets gebeurde in de partij: na loperruil stuurde wit aan op e4 in plaats van d4 en kreeg zo toch veel ruimte. Als hij meteen met e4-e5 had doorgezet had hij het betere spel gehad en had zwart zeer nauwkeurig moeten verdedigen. Nu talmde wit een zet te lang waardoor zwart zelf e5 kon spelen. Nog was er niet veel aan de hand, maar toen zwart even laten ook nog ongestoord Ph5 en f5 kon spelen kreeg hij in tijdnood van de tegenstander een moordende aanval in handen die uiteindelijk een volle toren zou opleveren”. Tussenstand: 4-4.

Ludo Tolhuizen speelde met wit op bord 4 tegen Tjark Vos. Ludo speelde de opening onnauwkeurig waardoor Vos al snel iets plezieriger stond. Door precies spel wist Ludo zijn stelling voldoende te activeren en na afruil van alle zware stukken was het eindspel ondanks zijn licht verzwakte pionnenstructuur gelijk. Het werd kort na de 40-ste zet remise. Tussenstand: 4½-4½.  FM Mark Smits speelde met wit op bord 2 tegen Jelmer Sminia.  Mark had na de opening een stabiel plusje. Sminia had weinig ruimte en het was voor hem heel lastig om actief te worden. Bevreesd voor tactische wendingen op e6 (waarbij Mark een kleine kwal zou kunnen geven voor twee pionnen) besloot Sminia met e6-e5 een pion te geven, hopende dat na de daaropvolgende massale afruil de ongelijke lopers in zijn voordeel zouden werken. “Ik weet niet of het eindspel objectief gezien gewonnen was, maar op een gegeven moment stonden de stukken dermate onhandig dat Sminia moest afwikkelen naar een paard tegen loper eindspel met voor Mark mij een pion op de f- en h-lijn (en paard) tegen een pion op de h-lijn”. Dit won Mark vrij soepel en werd daarmee matchwinnaar. Eindstand: 5½-4½. 

Gretig pakte De Pion 1 de punten waar ze gepakt moesten worden. Zo werd de volle buit binnen gehaald. Met nog drie speeldagen te gaan kan het allemaal nog. Met de juiste instelling is alles (nog) mogelijk, ook behoud in deze klasse. Wordt vervolgd.

DE PION 1 (2089)  - ZUKERTORT 1 (2217): 5½-4½
1. FM Jan van Mechelen (2244) – Fitzgerald Krudde (2342): 1-0 
2. FM Mark Smits (2169) - Jelmer Sminia (2164): 1-0 
3. Bas de Feijter (2142) – FM Stan van Gisbergen (2294): ½-½ 
4. Ludo Tolhuizen (2118) – Tjark Vos (2235): ½-½ 
5. Anthony Mitran (2102) – FM Sybolt Strating (2297): ½-½ 
6. BM Robert Schuermans (2101) – CM Christopher Brookes (2223): 1-0 
7. Frank Lambregts (1867) – Colin Stolwijk (2223): 0-1
8. Ivo Kok (2085) – Ridens Bolhuis (1964): 1-0 
9. Pim Eerens (2008) - Florian Jacobs (2239): 0-1  
10. David Du Pont (2058) – FM Sander Los (2190): 0-1 

Op de eerste plaats feliciteer ik De Pion 2 van harte met de mooie overwinning op Voerendaal 2 die voor de poorten van de hel in Klimmen is weggekaapt. Chapeau!

In klasse 1B van de KNSB was het voor De Pion 1 allemaal te doen bij Paul Keres. Voor deze match werd er uitgeweken naar het Rode Kruis gebouw in Utrecht met beperkte parkeermogelijkheden en een kantine waar vooral slappe koffie en lauwe thee gekocht kon worden. Er waren in tegenstelling tot de informatie hierover in de competitiegids geen broodjes beschikbaar. Daarnaast werd ik voor de eerste keer in mijn carrière als TL overgeslagen bij het uitdelen van de consumpties. Al met al een troosteloos geheel. De match zelf was niet veel anders…..

Jordy Schouten speelde op bord 5 met wit tegen Jan Jaap Janse (2210). Na wat theorie op het bord te hebben gezet werd de partij dichtgeschoven met c4,d3,e4 –c5,d7,e5 en leek de stelling vooral om de paarden te gaan draaien. Wit zou een paard op d5 gaan krijgen en zwart een paard op d4. Het voordeel voor wit was dat het paard op d5 niet meer weggestuurd kon worden, maar het paard van zwart nog geruild kon worden met de loper op b2. Deze mogelijkheid was dan ook het enige kleine plusje die Jordy zou krijgen. Na overleg met de TL bood Jordy remise aangezien hij niet voldoende winstkansen zag. Geïmponeerd door Jordy zijn OKU winst in het recente verleden nam Janse dit dan ook maar wijselijk aan: ½ - ½. FM Jan van Mechelen speelde op bord 1 met wit tegen IM Demre Kerigan (Turkije). Er werd een gesloten Catalaan gespeeld die ondoorzichtiger was dan normaal  omdat Kerigan vroeg a7-a5 had gespeeld. Voortdurend moest Jan rekening houden met a5-a4 als zijn paard c3 zou verlaten. Uiteindelijk werd het opgelost met a2-a4. Gevolg was dat het lang duurde vooraleer Jan het thematische e2-e4 kon spelen. Ondertussen zat Kerigan niet stil en daarom sorteerde e4 niet het effect dat het gewoonlijk heeft, namelijk: een klein voordeel. Kerigan had zich prima centraal opgesteld met zijn torens. In een objectief min of meer gelijke stelling bood Jan remise aan, hetgeen werd aangenomen door Kerigan. Jan speelde, toch zeker gezien zijn enkele reisafstand van 190 kilometer, een solide partij: 1- 1.

Ludo Tolhuizen speelde op bord 7 met wit tegen Raymond de Rooij. Na een onnauwkeurigheid van Ludo in de opening had De Rooij zeer comfortabel spel. Toen De Rooij wat te voorzichtig speelde dacht Ludo heel goed te staan. Toen De Rooij een zet speelde die Ludo naar eigen zeggen helemaal niet had gezien bood Ludo  remise aan wat door De Rooij werd aangenomen.  Tussenstand: 1½ - 1½. FM Mark Smits speelde op bord 4 met zwart tegen IM Xander Wemmers. Na een bekende variant van het Konings-Indisch waarin Wemmers een pion offert om een paard afzijdig te dwingen en de damevleugel onder druk te zetten had Mark lange tijd het idee redelijk te staan. De zwarte stelling bleek in de analyse echter moeilijker speelbaar dan aanvankelijk ingeschat. Het zal in een eerder stadium anders en waarschijnlijk vooral actiever hebben gemoeten maar Mark meende er juist verstandig aan te doen solide te zijn en niet te overhaasten. Mark werd in een stelling die hij redelijk zorgeloos inzag na een ongelukkige paardzet pijnlijk verrast door een ijzersterk (schijn)paardoffer, waarmee zijn spel door een fabelhafte samenvloeiing van uitlopende tactische motieven tot glorieuze wasdom kwam. De stukken van Mark leken welhaast niet ongelukkiger te kunnen staan en in luttele zetten blies Wemmers zijn verdediging omver. De achterstand is een feit: 2½ - 1½.

Pim Eerens speelde op bord 9 met wit tegen Willem van de Fliert. Van de Fliert speelde een soort 3 rijen systeem, waarbij hij speelde op de hangende pionnen van Pim. Toen Pim een goede kans miste om d5 te spelen werden de hangende pionnen zwaar onder druk gezet. Uiteindelijk kon Van de Fliert met een breekzet op e5 de pion op d4 winnen, waarna de stelling verloren was. Met een kleine combinatie won Van de Fliert daarna partij. Tussenstand: 3½ - 1½. Cees IJzermans speelde op bord 3 met wit tegen FM Jan Breukelman.  Er kwam een variant op het bord waarin Breukelman al snel de kans kreeg om gelijk te komen. Kort daarna speel Cees in een verstandsverbijstering zijn paard in het centrum wat werd ingeschat op een massale stukkenruil. Helaas voor Cees had Breukelman iets verder gekeken in de variant en wist op het einde nog een extra pion mee te snoepen. In een verder eenzijdige partij wist Breukelman het gedecideerd uit te tikken. FM Stefan Colijn had op bord 2 met zwart van doen met IM Hugo ten Hertog. Helaas heb ik geen bijdrage van Stefan ontvangen. Behalve dat Stefan verloor, heb ik er zelf te weinig van meegekregen om er echt iets over te kunnen zeggen. Tussenstand: 5½ - 1½. De matchpunten gaan naar Paul Keres.

Alik Tikranian doet met zwart op bord 10 tegen Gerben Veltkamp iets terug en red de eer. Veltkamp speelde een koningsgambiet. Alik speelde de c6-variant van de Falkbeer. Veltkamp ging hier niet op in en speelde in het centrum en kwam beter uit de opening. Alik viel op de damevleugel aan, terwijl Veltkamp datzelfde deed op de koningsvleugel. Veltkamp kwam er beter doorheen, maar door in tijdnood een aantal enige zetten te missen, kwam Alik beter te staan. Er ontstond een loper tegen toren eindspel, wat Alik met zijn toren vakkundig uitspeelde. Tussenstand: 5½ - 2½. Bas de Feijter speelde met op bord 6 met zwart tegen Joris Kokje. Na een rustige opening stond Kokje iets beter. Toen de stelling opende won Bas een stuk maar was de stelling niet gecoördineerd. Bas  vond geen goede manier om de problemen op te lossen en verloor nadat eeuwig schaak niet werkte. David Du Pont speelde op bord 8 met zwart tegen Paul Hommerson. De partij tussen voortdurend tussen een gelijke stelling en een stelling waarin zijn tegenstander net wat druk hield. Op het moment dat David de remise binnen handbereik had deed hij een onnauwkeurige zet in waarna hij Hommerson nog enkele praktische kansen gaf. Een tweede onnauwkeurigheid in tijdnood gaf de doorslag waarna Hommerson het mooi afwerkte. Eindstand: 7½ - 2½.

INDIVIDUELE UITSLAGEN PAUL KERES 1 (2276) - DE PION 1 (2165): 7½ - 2½
1. IM Demre Kerigan (2348) - FM Jan van Mechelen (2235): ½ - ½
2. IM Hugo ten Hertog (2460) - FM Stefan Colijn (2322): 1 - 0
3. FM Jan Breukelman (2350) - Cees IJzermans (2183): 1 - 0
4. IM Xander Wemmers (2454) - FM Mark Smits (2210): 1 - 0
5. Jan Jaap Janse (2210) - Jordy Schouten (2081): ½ - ½
6. Joris Kokje (2234) - Bas de Feijter (2155): 1 - 0
7. Raymond de Rooij (2155) - Ludo Tolhuizen (2130): ½ - ½
8. Paul Hommerson (2210) - David Du Pont (2051): 1 - 0
9. Willem van de Fliert (2170) - Pim Eerens (2044): 1 - 0
10. Gerben Veltkamp (2168) - Alik Tikranian (2241): 0 - 1

Laad meer