De KNSB organiseert een online KNSB zaterdagcompetitie. Zie hiervoor https://schaakbond.nl/competitie/online-competitie

Het gaat om een online 10 min + 2 sec competitie op 9 zaterdagen vanaf 19 december tot eind februari met 4 partijen per zaterdag en teams van 5 spelers. We mogen een team samenstellen voor De Pion 1 en een voor De Pion 2.

Er is een uitnodiging uitgegaan naar onze spelers. Het enthousiasme van de spelers die mee willen doen is erg hoog maar het aantal is nog te beperkt. We moeten ons voor 25 november aanmelden dus snel een reactie als je toch mee wil doen in een van beide teams naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afgelopen zaterdag was er zoals bekend een hardrock concert bij de Black Horse, waardoor er uitgeweken moest worden naar het jeugdhonk van de club, het Jan Tinbergen College. Verdeeld over 4 leslokalen konden de teams aan de bak om de begeerde matchpunten proberen te winnen. De Pion 2 trof DSC Delft 3 als tegenstander.

Over de match kan ik kort zijn, aangezien ik weinig van de andere stellingen heb meegekregen. Op veel borden ging het lang gelijk op, slechter stonden we zeker niet. Marcel, Ngo Hin en top-invalster Marieke pakten het volle punt. Benny en Frank wisten een half punt te scoren.

Waar ging het dan mis? Eric verloor helaas zijn partij, maar helemaal opvallend was dat op de borden 3 en 4 op het zelfde moment een stuk weggeblunderd werd... Dit resulteerde in een korte rokade op het uitslagenformulier, 0-0.

Al met al is 4-4 nog geen slechte uitslag, tegen de nummer 2 in de competitie. Wie had er vooraf gedacht dat we 3 matchpunten zouden scoren tegen de nummers 1 en 2. In de groepsapp werd er al hoopvol geroepen: volgend jaar worden we kampioen. Laten we het hopen, maar laten we eerst proberen om niet te degraderen. Er moet nog tegen Goes 1, Bergen op Zoom 1 en Sas van Gent 3 gespeeld worden.

Zie verslag tegenstanders: http://www.delftseschaaksite.nl/?type=news&id=5853  of  http://www.delftseschaaksite.nl/wbb/thread.php?threadid=5853&boardid= 

Ronde: Ronde 6

De Pion 2

DSC Delft 3

  
Onrust, B. (Benny) 1989 Kortis, W. (Wim) 2097 z-w ½ - ½
Cheng, N.H. (Ngo Hin) 2048 Buzing, P.C. (Pieter) 2082 w-z 1 - 0
Riemens, K. (Koen) 1928 Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 2044 z-w 0 - 1
Broek van den, R. (René) 1874 Bottema, T. (Timo) 2058 w-z 0 - 1
Huijser, M.W. (Marcel) 1905 Gosliga van, J.S. (Jouke) 1891 z-w 1 - 0
Loon van, E. (Eric) 1879 Tamerus, H.A. (Henrik) 1904 w-z 0 - 1
Lambregts, F.J.J. (Frank) 1843 Glimmerveen, M.A. (Martin) 1908 z-w ½ - ½
Essen van, M.M.E.D. (Marieke) 1660 Breton, M.R. (Mark) 1649 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1891Gemiddelde Rating:1954 4-4

Nieuwsbericht:
Het volledige schaakteam van de Rooische Dam- en Schaakvereniging (RDS) is vermist. Zij vertrokken vandaag vanuit Sint Oedenrode naar Roosendaal, maar sindsdien is niets meer van hen vernomen. Er is door de politie een grote speurtocht opgezet om het team te zoeken. Verdere mededelingen worden voorlopig niet gedaan.

Zaterdag 7 maart stond al lang in de agenda's als een belangrijke dag voor De Pion 3. De match tegen het team dat tot nu toe net zo veel punten heeft als wij: 0. Die wedstrijd moesten we winnen, anders zou degradatie al bijna een feit zijn. Optimaal voorbereid en gemotiveerd stonden wij aan de start van deze cruciale thuiswedstrijd, gespeeld in het JTC vanwege een hardrock-concert in The Black Horse. En veel schakers houden best van hardrock, maar niet tijdens een schaakpartij. Maar.... Waar was onze tegenstander? Niemand te bekennen, niemand te bereiken in eerste instantie. Totdat Mark Mathon toch iemand van RDS te pakken kreeg.

Nieuwsbericht:
Het vermiste team van Sint Oedenrode is terecht. Vanwege de grote afstand tussen Sint Oedenrode en Roosendaal waren zij er vermoedelijk van uitgegaan dat Roosendaal in een andere tijdzone zou liggen. Het team is gesignaleerd in de directe omgeving van het JTC in Roosendaal, alwaar zij verwoede pogingen ondernemen de ingang van het gebouw te vinden. Mark Mathon, teamleider van De Pion, is een reddingsactie gestart om ze de juiste weg naar de ingang te helpen vinden.

Goed. Tegenstander gevonden, nu gaan schaken. RDS mag dan een dam- en schaakvereniging zijn, De Pion is louter een schaakvereniging, dus werd er op alle 8 borden geschaakt, hetgeen duidelijk in ons voordeel was. RDS heeft overigens weliswaar 0 punten, ze hadden wel 3 keer verloren met een nipte 4½-3½. Echt slecht zijn ze dus ook beslist niet. Maar gelukkig verliep in deze wedstrijd alles voor ons al snel voorspoedig.
Mijn tegenstandster had een rating van nog geen 1000, maar speelde 24 zetten lang een prima partij. Daarna ging het echter snel mis. Ze verloor een pionnetje, verloor daardoor meteen ook een tweede pionnetje en gaf vervolgens haar toren weg. Punt even later binnen, 1-0 voor ons. Bas Robben won met een paardvork een stuk en tekende voor de 2-0. Bij Peter Huijser stonden de pionnen als een harmonica in elkaar geschoven en stonden alle stukken, wit en zwart, vast op de onderste rij. De stelling leek wel een stelling uit een dampartij. Dus toch... Enfin, bij Peter werd het remise, er zat gewoon niks meer in.
Bij Imad een spannende, gelijkwaardige partij totdat ook zijn tegenstander een toren weggaf en opgaf voordat Imad die toren kon pakken: 3½-½. De overwinning leek eraan te komen, al was de situatie op alle andere borden op dat moment nog onduidelijk en het duurde een tijd voordat er meer duidelijkheid kwam. In de tussentijd moest Ad Bruijns, die een pionnetje had verloren, na lang tegenstribbelen het hoofd buigen en verloor.
Erik van Elven had al een keer remise aangeboden, maar zijn tegenstander sloeg het af, begrijpelijk gezien de stand. Hij kwam ook wel degelijk iets beter te staan, maar Erik wist het knap remise te keepen: 4-2. Eén punt binnen, maar uiteraard wilden we meer. En dat kwam, dat was wel duidelijk als je op het bord van Jacques Smits keek. Jacques won de kwaliteit tegen 2 pionnen, maar dreigde constant meer pionnen te winnen. Zijn tegenstander kon het lang net verdedigen, totdat het net niet meer ging een Jacques 2 pionnen terugwon. In een toch nog lastig eindspel speelde Jacques het goed uit en pakte de volle buit: 5-2 en de winst was binnen.
Mark Mathon trof op het laatste bord één van de sterkste spelers van RDS. Die voelde zich niet lekker, had slecht geslapen en had gehoopt op het laatste bord snel klaar te zijn. Hij kwam van een koude kermis thuis: het werd een supergecompliceerde partij, waarin hij met bloed, zweet en tranen Mark Mathon uiteindelijk toch wist te verslaan. Tja, wij hebben nu eenmaal geen "makkelijke borden".

Volgende wedstrijd moeten wij tegen Paardje, opnieuw een bijzonder pittige tegenstander. Daarna de thuiswedstrijd tegen Stukkenjagers 5, waarin wordt beslist wie degradeert en wie zich handhaaft. Een spannende finale dus!

De Pion 3 - RDS 1  5 - 3
Erik van Elven (1821) - Martijn Bax (1781) ½ - ½
Ad Bruijns (1663) - Basten Huisman (1567) 0 - 1
Imad Abou Dehn (1756) - Ad Verhagen (1510) 1 - 0
Peter Huijser (1570) - Harry Willems (1550) ½ - ½
Jacques Smits (1569) - René Dekkers (1625) 1 - 0
Bas Robben (1528) - Toon van Breugel (1342) 1 - 0
Kees van Hogeloon (1498) - Lieke de Louw (982) 1 - 0
Mark Mathon (1489) - Daan Geboers (1771) 0 - 1

Vandaag was er bij de Black Horse een metal/rock-concert. Reden om de zaterdagcompetitie een keer op een andere locatie te spelen. Ons vetrouwde jeugdhonk, het JTC, werd eenmalig de speelruimte. Koffie, broodjes en andere versnaperingen werden verzorgd door onze vaste vrijwilligers Rinus en Wendy.

Ieder team kreeg een lokaal toegewezen, de lokalen waarin we normaal onze schaaklessen houden. De Pion 4 kreeg een biologielokaal. Mooie foto’s van kikkers aan de muur en een trouwe fan die het schaken gade sloeg. Als je het mij vraagt had onze supporter de vastentijd echter iets te serieus genomen.

20200307 163759 2

Op bord 5 viel de eerste beslissing. Invaller Martin van Het Witte Paard 4 was vanochtend nog opgetrommeld en hengelde het eerste bordpunt binnen. Ook het tweede bordpunt was conform de elo-normen, op bord 3.

0-2.

De eer werd gered door een van onze invallers. Patrick Peeters kreeg een moeilijk te stoppen vrijpion tegen. Desondanks mondde de partij uit in remise. Onze tweede invaller was Thimo. Spelend tegen het jeugdlid van Sas van Gent hield hij het lang vol, kwam een kwal voor, maar een koningsaanval resulteerde in verlies.

Bij Theo gingen de pionnen van beide spelers in een toreneindspel voortvarend naar voren. Een witte pion redde het. Het eerste bordpunt was een feit.

1 ½ - 3 ½.

Xandar had een evenwichtige partij. Ook hier werd een kwal gewonnen. Helaas verdwenen er in het eindspel een paar pionnen.

1 ½ - 4 ½.

Op bord 1 een unicum. Snijders tegen Snijders. Anthony tegen oom Frans. Beide spelers hadden 3 verbonden pionnen op verschillende vleugels. De koningen werden heen en weer geschoven en zetherhaling was een feit. Vader/broer Bas was op het tweede bord als laatste bezig maar wist helaas geen extra bordpunten te sprokkelen.

2-6

Invallers en vrijwilligers bedankt. Om positief te eindigen. Onze uitgeleende speelster wist bij de Pion 2 een belangrijk bordpunt te scoren (score aldaar 4-4)

 

De Pion 4

HWP Sas van Gent 4

  
Snijders, A. (Anthony) 1434 Snijders, F. (Frans) 1886 z-w ½ - ½
Snijders, B. (Bas) 1438 Schepens, V. (Vincent) 1706 w-z 0 - 1
Prevoo, J. (Joshua) 1427 Frouws, W. (Willem) 1727 z-w 0 - 1
Gentevoort van, X. (Xandar) 1555 Colsen, M.M.M. (Manuel) 1559 w-z 0 - 1
Heijnen, P.A.C. (Patrick) 1302 Stam, M.J.E. (Martin) 1743 z-w 0 - 1
Peeters, P. (Patrick) 1214 Ongena, G. (Gilbert) 1526 w-z ½ - ½
Potjes, T.A.A. (Theo) 1363 Baeten, W. (William) 1476 z-w 1 - 0
Linders, T. (Thimo) 432 Coppenolle Van, L. (Lander) 1500 w-z 0 - 1
Gemiddelde Rating:1271Gemiddelde Rating:1640 2-6

 

Uwer teamkapitein zat zaterdagochtend enigszins in de stress omdat er niemand op kwam dagen bij de gebruikelijke verzamelplaats, de Mac Donalds. In de groepsapp leidde de vraag waar iedereen bleef tot leuke reacties. Het eerste bericht was ‘In Oudenbosch’. Frank had echter op tijd aangegeven dat hij die dag naar een verjaardag moest en had zijn partij al op de vrijdagavond gespeeld, net zoals Ngo Hin. Vervolgens kwam er een foto in de groepsapp voorbij… van mezelf! René was net het parkeerterrein opgereden. De overige teamleden kwamen binnen enkele minuutjes ook opdagen, waarna de lange rit naar Axel kon beginnen.

Het geschiedde zo dat de twee auto’s elkaar precies bij de afslag richting Antwerpen weer tegen kwamen. Er werd nog even gezwaaid, vervolgens ging ieder zijn eigen weg. Blijkbaar is de route via de Westerscheldetunnel maar liefst een hele minuut sneller dan de weg via de Liefkenshoektunnel. Scheelt ook een euro tol René ?

Om 13:00 uur kon de wedstrijd beginnen op de zes borden. Frank en Ngo Hin hadden op de vrijdagavond hun bijdrage al geleverd door de vooruit gespeelde partijen te winnen. Een samenvatting van de potjes:

Bord 1

Benny, spelend met wit, kreeg vanuit de opening voordeel tegen Arthur Hugaert. Dit gaf hij helaas weg door een verkeerde zet te doen. De tegenstander kreeg gedurende de partij enkele winstkansen, maar miste dit. Na een lang toreneindspel beruste de partij toch nog in remise.

Bord 2

Ngo Hin was de vrijdagavond van te voren al afgereisd om zijn partij tegen teamcaptain Nick Dubbeldam vooruit te spelen. Nick besloot om op zet 7 een scherpe variant van de semi-slav in te gaan door een pion te offeren op g4. Ngo Hin, commandant van de zwarte stukken, kende deze variant niet heel goed en deed een paar minder goede zetten. In een scherpe stelling miste Nick wat winstkansen en ruilde vervolgens af naar een eindspel waarin zwart een vrijpion had. Deze bleek vervolgens naar de overkant te kunnen racen, 0-1.

Bord 3

Op de dinsdagavond had ik bij de avondcompetitie te Helmond al het Frans tegen gehad. Wat komt er vervolgens weer op het bord… het Frans! De theorie wist ik redelijk te vermijden door wat passiever te spelen tegen de tegenstander, Dennis van Vliet. Op een gegeven moment leek het alsof zwart een pionnetje kon winnen, maar ik had doorgerekend dat ik door een penning de pion kon terugwinnen. In tijdnood won ik een pion, waarna ik er in een wat betere stelling voor koos om de laatste torens te ruilen. Er bleef hierdoor een eindspel over met ongelijke lopers, dus er werd snel tot een remise besloten.

Bord 4

Carlo speelde met zwart tegen Wim Versporten. Carlo moest wel iets sneller dan gebruikelijk zetten, omdat er nog een verjaardag op de planning stond die zelfde dag. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk won Wim.

Bord 5

Met wit spelend trok Marcel ten strijde tegen Lydia Dubbeldam. In een Hollandse stelling verbruikte Lydia iets meer tijd dan Marcel en kwam bij zet 28 in ernstige tijdnood. Mede door het gebruik van een penning werd er een stuk gewonnen door Marcel, waarna de partij ook gewonnen was.

Bord 6

René nam het met zwart op tegen Bas van Doren, een sterke jeugdige speler van Landau Axel. Het Schots kwam op het bord, zonder het scheve gedeelte. Door een kleine zetverwisseling werd het voor zwart mogelijk om d5 te spelen. Dit leidde tot wat afwikkelingen, waardoor er een gelijk eindspel overbleef. Beide spelers zijn niet meer in gevaar gekomen, er werd tot een remise overeengekomen.

Bord 7

De avond van te voren speelde Frank tegen Janco Dees. In een fraaie aanvalspartij wist Frank de koningsstelling van de tegenstander open te wurmen ten koste van een stuk. Ook al is een offer niet helemaal correct, het is lastig spelen met een open koningsstelling als de zware stukken nog op het bord staan. Het offer pakte dan ook goed uit en Frank won zijn partij. Samen met de winst van Ngo Hin kon het team op de zaterdag met een voorsprong van twee bordpunten de match in gaan.

Bord 8

Eric van Loon kreeg met zwart een gesloten Botvinnik Siciliaan op het bord tegen jeugdspeler Fardin Hematyar. Vergelijkbare stellingen zijn in de Engels opening te verkrijgen. Fardin speelde op een bepaald moment het paard van c3 terug, waardoor het voor Eric mogelijk werd om de pion van d6 naar d5 te schuiven. Een pionoffer van Eric was vervolgens niet helemaal correct, maar de stelling was dan ook zo complex dat het lastig was om alles door te rekenen. Stukken werden afgeruild en een gelijk toreneindspel bleef over. Fardin ging hier nog de mist in en Eric pakte het punt.

Al met al een geslaagde ronde in de externe competitie voor het tweede team. Winnen van de koploper werd voor deze ronde zeker niet verwacht, maar na de 2-0 van de vrijdagavond begon er toch hoop te bloeien. Er moet wel bij gezegd worden dat de tegenstanders een paar sterke spelers misten, maar gezien de rating is het toch een knappe prestatie om met 5,5-2,5 te winnen.

Dan komt nogmaals de titel van dit verslag terug, waar blijft het team? Door te winnen staat het team zesde in de competitie en zijn er twee belangrijke matchpunten bijgekomen.

S. Landau 1

De Pion 2

   

Hugaert, A. (Arthur)

2145

Onrust, B. (Benny)

1989

z-w

½ - ½

Dubbeldam, C.J. (Nick)

2006

Cheng, N.H. (Ngo Hin)

2048

w-z

0 - 1

Vliet van, D. (Dennis)

2065

Riemens, K. (Koen)

1928

z-w

½ - ½

Versporten, W. (Wim)

1962

Rens, C. (Carlo)

1927

w-z

1 - 0

Dubbeldam, L. (Lydia)

1747

Huijser, M.W. (Marcel)

1905

z-w

0 - 1

Doren van, B. (Bas)

2043

Broek van den, R. (René)

1874

w-z

½ - ½

Dees, J.J. (Janco)

1877

Lambregts, F.J.J. (Frank)

1843

z-w

0 - 1

Hematyar, F.M. (Fardin)

1685

Loon van, E. (Eric)

1879

w-z

0 - 1

Gemiddelde Rating:

1941

Gemiddelde Rating:

1924

 

2½-5½

Het is de eerste zaterdag in februari, 13 uur. De wedstrijdleider geeft in een Rotterdams denksportcentrum het startschot, want er komt een team helemaal uit Brabant.

Vooraf was het flink puzzelen om de Pion 4 compleet te kregen. Als je de reservespelers meerekent had er een ruim gevuld team zich afgemeld. Gelukkig beschikken we over een grote jeugdafdeling en waren Vincent en Victor bereid om hun debuut te maken in de zaterdagcompetitie bij de senioren. Ondanks de vele spelers die een ronde overslaan was dus het vullen van het team de eerste winst die we binnen hadden.

Het treffen tussen RSR Ivoren Toren 3 en de Pion 4 vond plaats in denksportcentrum de Lombard. In dit centrum vinden meerdere bridgeverenigingen en slechts één schaakclub hun onderdak. De straat waar het zich bevindt heeft een eigen wikipedia-pagina waarin we het volgende lezen. De Lombardkade dankt zijn naam aan de verdwenen Lombardstraat, die al in 1357 werd genoemd. Destijds woonde hier uit het Italiaanse Lombardije afkomstige geldwisselaars. Aan de Lombardkade zit de bridgeclub "BC Vever Down" die al sinds 1958 bestaat. Deze bridgeclub is in de jaren zo gegroeid, dat hij twee keer moest verhuizen. “De Lombard” opende op 5 september 1983 zijn deuren aan de Lombardkade 43a. In 1991 ging de club naar de Lombardkade 48 en nu zit hij op de Lombardkade 28. Onvermeld op wikipedia is het feit dat de Ivoren Toren als opgericht is in 1919 en vorig jaar dus haar eeuwfeest beleefde.

Dan de naam. RSR. Rotterdamse schaakclub? Nee,
De rotterdammers geven zelf een uitgebreide uitleg over de naam. “Uit namen als “S.V. Eeuwig Schaak”, “Het Houten Paard” en “De Pionier” getuigt inspiratie door het spel.

Wanneer men het geloof als inspiratiebron en bindend element tot uiting wil brengen dan kiest men bijvoorbeeld voor R.S.R. (Regina Sacratissimi Rosarii) of Ivoren Toren. Hoewel dit laatste meer betrekking lijkt te hebben op een schaakstuk is de achtergrond religieus. Beide namen zijn verwijzingen naar het “Rijke Roomsche Leven”. Het toeval (of de predestinatie?) wil dat beide namen hun oorsprong vinden in één gebed: Litanie van de H. Maagd Maria. Met de keuze van deze namen gaf men duidelijk aan dat het een Rooms-Katholieke vereniging betrof. De protestanten –de anders denkenden zoals dat vroeger heette- hadden hun eigen verenigingen met namen uit een andere categorie. We zijn de enige vereniging in de R.S.B. met een naam uit deze categorie.”

Een hele introductie, nu verder naar de partijen. Iedere Pionees heeft gestreden voor wat hij waard was. En er waren zeker kansen tegen het jeugdteam van de Ivoren Toren.

Xandar verspeelde in de opening zijn toren. Dat klinkt erg, maar er was zeker nog spel. De partij duurde dan ook nog een behoorlijke tijd. Het eerste verliespunt kwam van Victor, maar als je nieuw bent in de zaterdagcomptitie is het een uur volhouden een prestatie op zich. Partijen bij jeugdcompetities zijn korter. Het is best wennen, lang tempo,noteren en allerlei andere zaken.

Na het verliezen van bordpunten ging ook snel het eerste matchpunt aan onze neuzen voorbij. Nico kwam een kwaliteit achter en Joshua overzag een aanvalszet van zijn tegenstander. Ook bij Vincent ging het mis. Zwart viel een witte loper aan in een qua materiaal gelijke stelling. Het afruilen van deze loper tegen een paard leverde voor zwart misschien een slechte pionstructuur op. Wit koos voor een verdegingszet. Niets mis mee, maar wellicht het kantelpunt in de partij.

Ikzelf had op bord 5 een torenwinst, maar ging daarna blunderen. Overzag loperwinst en 2 vrijpionnen werden sterk. Na het inleveren van de toren tegen deze 2 vrijpionnen werd remise aangenomen. Ook bij Anthony verliep het zoals op de meeste borden. Wit kwam met een stevige aanval die over het hoofd was gezien.

Marieke hield het schaken het langst vol. 2 torens werkten prachtig samen om pionnen te roven. Ook al stond gewonnen, de tijd ging meespelen. Ook hier werd remise overeengekomen.

Een fikse nederlaag, maar ach. Met kleine veranderingen hadden we zelf zomaar met grote cijfers kunnen winnen.
In Rotterdam gingen de feestvlaggen uit omdat hun derde in wat ze zelf ‘de degradatiewedstrijd’ noemen hun eerste punten hebben gescoord. Inderdaad een opsteker hun jeugdteam. Ook ons vierde zal wel weer punten pakken. En dat hoefde afgelopen zaterdag niet per se. Een compleet team na alle hindernissen en ondanks het wegblijven van bordpunten een mooie wedstrijd voor onze jeugd, voor sommige dus de eerste keer, mogen we tevreden over zijn.

Volgende keer kan alles weer gunstig naar onze kant uitvallen. Dat wordt 7 maart als we Sas van Gent thuis mogen ontvangen.

RSR Ivoren Toren 3

De Pion 4

  
Rijken, A.F. (Arnold) 1498 Essen van, M.M.E.D. (Marieke) 1660 z-w ½ - ½
Batenburg van, M. (Mees) 1475 Snijders, A. (Anthony) 1434 w-z 1 - 0
Westerhof, J.N.H. (Jannes) 1493 Prevoo, J. (Joshua) 1427 z-w 1 - 0
Westerhof, J.M.Q. (Joep) 1380 Gentevoort van, X. (Xandar) 1555 w-z 1 - 0
Lee, J.B. (Jungbin) 1277 Heijnen, P.A.C. (Patrick) 1302 z-w ½ - ½
Lee, J.M. (Jungmin) 1152 Rooij de, N. (Nico) 0 w-z 1 - 0
Witt Wijnen de, E.P. (Eduard) 882 Wang, V. (Vincent) 735 z-w 1 - 0
Nijdam, K.D. (Kick) 1243 Gentevoort van, V. (Victor) 497 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1300Gemiddelde Rating:1230 7-1

 

En dan over naar de Brabanders uit de beginzin. Want er werd vast niet op ons team gedoelt. Van de pionteams zat ons vierde het dichts bij huis, Voor het Brabantse Helmond waar ons derde naar toe mocht, hoef je niet de sloot over, maar is toch stiekem verder rijden. Het team uit Brabant wat vast graag op tijd naar huis wilde 'voor de lange reis' was waarschijnlijk de Combinatie 2 uit Asten dat tegen RSR Ivoren Toren 2 mocht. Spelend in een andere zesde klasse dan de Pion 4. Gelukkig hielden de Oost-Brabanders onze provincie-eer hoog door met 2-6 te winnen.

Laad meer