Het kantoor waar Henk en ik speelden kon als eerste opgeruimd worden. Henks tegenstander speelde al vroeg zijn pionnen op de koningsvleugel op, en opende daarna de b-lijn voor wit voordat hij lang rokeerde, zodat het niet lang duurde voordat er redelijke druk op beide koningen werd uitgeoefend. Henk maakte een kleine inschattingsfout, wat hem een pion kostte, maar zijn tegenstander leek niet helemaal te weten wat hij daarmee aan moest en gaf er al snel één terug. Henk wist ondertussen zijn koningsaanval een stuk efficiënter op te bouwen, en zette niet veel later fraai mat.

Ikzelf was als tweede klaar. Na wat tempos cadeau te hebben gekregen in de opening kwamen mijn pionnen al vrij snel op gang. Langzamerhand bouwde de druk op in de witte stelling, mijn f-pion mocht ongestoord op f3 geïnstalleerd worden, waardoor de witte loper opgesloten stond op f1 zonder velden en mijn tegenstander genoodzaakt werd deze op te geven voor een pion. In een wanhoopspoging offerde mijn tegenstander nog een dame, maar even later mocht ik dan toch de 2-0 noteren.

Het duurde nog een tijdje voordat Carlo en Ngo Hin klaar waren. Carlo zette druk op de koning van zijn tegenstander, en in een mindere stelling offerde deze tegenstander een kwaliteit, maar waar de stelling niet veel beter van werd. Na nog wat meer druk te zetten (heel de wedstrijd kan samengevat worden met "druk zetten!") wist ook Carlo zijn tegenstander de handdoek in de ring te laten gooien, en was de winst met een stand van 3-0 al voor ons. 

Ngo Hin bleef als laatst over, en ook hij wist de druk goed op te voeren. Zijn tegenstander probeerde de stelling dicht te gooien, maar na wat tactisch gemanoeuvreer wist Ngo Hin een pion op f6 neer te planten, die net als mijn pion op f3 meerdere stukken in bedwang hield. Hierna was het een kwestie van tijd voordat Ngo Hins koningsaanval zijn vruchten begon af te werpen, en ook hij wist zijn partij netjes te beëindigen om voor ons de perfecte score te verzilveren. 

De Rode Lopers - De Pion 

  1. Harry Szöke (1605) - Ngo Hin Cheng (1962) 0-1
  2. Lars van Wageningen (1735) - Carlo Rens (1943) 0-1
  3. Rens Melsen (1372) - Henk Wennekes (1790) 0-1
  4. Martin Paans (1184) - Joris Kok (1712) 0-1

Log in om een reactie te geven op dit artikel.