De thuisspelende ploeg had de volgende opstelling bedacht: Twan Burg op 1, Jasper Broekmeulen op 2, Thomas Mollema op 3 en Justin Senders op 4. Captain René had daar de volgende talenten tegenover gezet: Alik Tikranian aan het eerste bord, Koen Riemens op bord 2, René van den Broek zelf aan het derde bord en schrijver dezes op bord 4. Aangezien Koen en uw verslaggever voor de partij nog andere verplichtingen hadden, werd er iets later begonnen dan door de andere teams die aanwezig waren. Maar het spelverloop liet zien dat dat niet uitmaakte.

Koen had het eigenlijk direct toch wel lastig tegen Jasper. Er werd wel spel gecreëerd maar het leek meer schijn dan een werkelijkheid. Een surprise zat er niet in ondanks dat uw razende reporter een dame van Koen richting de vijandige koning zag bewegen, ging er in de afruil een stuk verloren en was er te weinig spel over.
Alik was de volgende die klaar was. Voor hem was het geen verrassing dat hij Twan Burg zou treffen. In de autorit naar Hintham, waar ligt dat nu eigenlijk, wist hij ons te verzekeren dat zijn voorbereiding minimaal was. Niks van dat leek, met een keurige partij en her en der wat kansjes voor beide helften werd onder het toeziend oog van twee partijen waarbij de winst richting HMC leek te gaan, overgegaan tot remise.
René had de afgelopen week wel voorbereid, vooral door te kijken naar partijen van anderen. Want wat wordt er wat afgespeeld. Hoogeveen, Haarlem, Isle of Man, WK Jeugd, en zo valt er nog wat wel af te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat Karpov deze week ook een toernooi aan het spelen is? Voldoende materiaal dus om eens het goede voorbeeld te zien. Maar het mocht niet baten. René leek enige tijd het voorbeeld te volgen. Maar er bleek een strategische wending mogelijk te zijn voor Thomas. We kijken mee vanaf zet 15, met commentaar van René zelf.


Ondergetekende mocht het opnemen tegen een goede bekende. In het verleden heeft hij immers om het Brabants Jeugdkampioenschap tegen Justin gespeeld (Kijkt u maar eens op deze link: http://pkjeugd.nbsb.org/archiefjeugd/2012/fra-pk12.htm). Er leek in de partij van nu niets aan de hand. Met zwart gewoon redelijk uit de opening gekomen, maar toen... Er werden spoken gezien en drastische maatregelen genomen. Er werd een kwaliteit gegeven in de hoop om spel te hebben. Maar dat spel bleef verborgen. Eindstand: 3.5-0.5 in het voordeel van HMC helaas.

Geen verrassingen. Dat zal het hele seizoen wel zo blijven.  

 

Log in om een reactie te geven op dit artikel.