E-team naar NK!

Op zondag 15 maart was het weer zover: op een steenworp afstand van De Efteling in Kaatsheuvel vonden de Brabantse Kampioenschappen voor jeugdclubteams plaats. De Pion wist zich goed vertegenwoordigd met één E-team en maar liefst twee D-teams.

Voor het E-team, bestaande uit Luuk Braspenning, Xandar van Gentevoort, Evander Peters en Tim Reijns was meedoen in principe belangrijker dan winnen. Niettemin was de verrassing groot toen bij de prijsuitreiking bleek dat het E-team zich gekwalificeerd heeft voor het NK voor E-teams op 30 mei 2015 in Zuid-Scharwoude (Noord-Holland). Xandar van Gentevoort speelde uitstekend. En nu flink trainen en véél toernooien spelen.

Het eerste D-team, bestaande uit Alex Karapetov, Lewon Gevorkjan, Marieke van Essen en Daan loc Trinh, liet ook weinig aan zich gelegen liggen. De D-teams moesten 6 partijen spelen. Twee daarvan werden overtuigend met 4 – 0 gewonnen, en twee gelijk (De Pionier en HMC Den Bosch). Dit leverde een prachtige 3e plek op. Helaas net niet genoeg voor de Meesterklasse D. Een 100 procent score (5 uit 5) was er voor Lewon Gevorkjan (bord 2) die een geweldig toernooi speelde en alleen maar kanjerpunten scoorde.

Voor de teamleden van het tweede D-team, te weten: Pepijn Westerhuis, Mathijs Dingemans, Wouter de Vrind en Johnny Timp was het een lastige klus. Met 1 matchpunt werden ze helaas voorlaatste. Maar ze zijn een ervaring rijker en hebben veel plezier gehad.

In de C-categorie slechts twee teams. Zonder dat er gespeeld hoefde te worden kwalificeerde De Pion zich voor de Meesterklasse C. Alex Karapetov en Lewon Gevorkjan zullen, nu het D-team zich niet heeft gekwalificeerd, het C-team versterken.

Surf voor een fotoreportage naar Flickr. De foto’s zijn gemaakt door Jack Braspenning.

Geef een reactie