Stefan Colijn Open Snelschaakkampioen Zeeland

Traditioneel op Paaszaterdag werd in Souburg het Open Snelschaakkampioenschap van Zeeland gespeeld. Dit toernooi is dankzij de sympathieke Souburgers op afstand het gezelligste toernooi van het jaar.

Onder de 23 deelnemers waren drie Pionnekes, Stefan Colijn, Jos Kuijpers en Charles Kuijpers. De oude man wist zich na drie ronden al uitgeschakeld voor de titelrace door nederlagen tegen Stefan en Jos. Toen Stefan kort daarna van Joey Grochal verloor, leek het toernooi al beslist. Het telt weliswaar 17 ronden maar de tweede helft brengt de sterke spelers louter nog tegen de zwakkere en dan is het scoren aan de lopende band. En zo ging het ook. Totdat…….

Charles speelde vrij wisselvallig, maar tegen Joey Grochal   speelde hij een modelpartij en blies Joey finaal van het bord. Daarmee kwam Stefan die gewoon alles verder won, terug aan kop en haalde daar ook de finish met de fabelachtige score van 16 uit 17. Op ruime afstand 🙂 eindigde Grochal als tweede met 15,5.

De eindstand in de top:

1. Stefan Colijn 16  2. Joey Grochal 15,5  3. Robin Bosters 14,5  4. Jeroen Hekhuis 13  5. Charles Kuijpers 12,5  6. Jos Kuijpers 11  7. Henrik Westerweele 10,5  8. Willy Meulblok, Jean-Pierre van Gemert 9

Ondanks  het geweeklaag van een der deelnemers was het weer supergezellig. De thuisblijvers hadden zoals altijd op deze dag ongelijk.

Geef een reactie