Successen voor Pionnekes in Johan van Mil-toernooi

Vandaag werd in Eindhoven ter nagedachtenis van de in 2008 op jonge leeftijd overleden sympathieke schaakmeester Johan van Mil het vijfde toernooi om het Open Snelschaakkampioenschap van de NBSB gehouden. Lange tijd leek Charles Kuijpers de enige deelnemer uit de gelederen van De Pion te worden, doch gisteravond wist hij Cees IJzermans en Jordy Schouten over te halen om ook mee te spelen. En dat leidde tot leuke successen voor de onzen.


Er werd met drieënzestig deelnemers gespeeld in één groep met een naijlend Zwitsers systeem.

Jordy spande van de Pionnekes de kroon door fraai als derde Brabander te finishen, kort na IM David Miedema en Bas van de Plassche (2396). Een forse geldprijs was zijn beloning. En ja, er waren veel meer Brabanders 🙂

Cees won de eerste prijs (ook een vorstelijk geldbedrag) in de C-categorie, waarbij het ons onduidelijk is gebleven hoe de indeling van het deelnemersveld in vijf categorieën heeft plaatsgevonden. Vooral zijn zege op de talentvolle Anna-Maja Kazarian maakte veel indruk 🙂

Charles had met 4 uit 4 een vliegende start en kreeg daardoor verreweg het zwaarste programma. Lange tijd had hij alleen van de IGM’s Orlov en Levin verloren, remises tegen Manuel Bosboom , Sander van Eijk en Bas van de Plassche waren onderdeel van de kruistocht. De laatste drie ronden van het toernooi stortte Charles echter volledig in.

Winnaar van het toernooi werd Orlov met maar liefst 17,5 uit 19, gevolgd door Bosboom en Van Eijk. Erkende vluggeraars als IGM Levin, IGM Dgebuadze, IM Cekro en IM Polaczek kwamen daarna.

De uitslag staat inmiddels op http://www.schakeri.nl/

Al met al was het een genoeglijke schaakdag!

Geef een reactie