De Pion 2 verliest eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

De Pion 2 heeft dit jaar een paar nieuwkomers: Cees en Erik-Jan maken de selectie nog jonger, terwijl Ted de persoon met veruit de meeste ervaring van het team is en dus een goede coach zou kunnen zijn voor de jonge garde. Daarnaast beschikken 2 van de 3 nieuwe aanwinsten over een auto wat een hoop vervoersproblemen op zou kunnen lossen, bovendien is Erik-Jan zoals iedereen weet een getalenteerd chauffeur 😉

De eerste ronde werd er thuis gespeeld tegen HWP Sas van Gent 3, een bijna volledig Belgisch team. De TL heeft wat gegoocheld met de opstelling en had nog een troef achter de hand op bord 8 in de vorm van Jordy, die eigenlijk dit jaar bij de Drionezen speelt maar bereid was om in te vallen. Op bord 1 had Bo zijn handen vol aan de sterke Belg Marc Lacrosse. Hij kwam niet slecht uit de opening, maar koos daarna een ongelukkige voortzetting waardoor zijn tegenstander steeds meer grip op de stelling kreeg. Op gegeven moment moest hij een belangrijke pion geven en daarna werd het snel 1-0. Net voordat Bo klaar was eindigden er veel partijen in remise. Ngo Hin had het loperpaar en na het openen van de damevleugel had hij een prettige stelling. Helaas zag hij iets over het hoofd waarna zijn tegenstander eeuwig schaak door kon forceren en remise was niet meer af te wenden.

Ted en Jordy speelden eveneens remise. Ted zijn tegenstander speelde een passieve Pirc en kreeg een flinke koningsaanval om de oren. Met de zet Pg8 wist hij alles te dekken en bovendien dames af te ruilen waarna de stelling weer terug in evenwicht was en Ted in remise moest berusten. Het eindspel waarin Jordy na een variant van de Najdorf terecht kwam was eveneens gelijk, wellicht iets minder, waarna hij van de Kap’tein toestemming kreeg om het remiseaanbod van zijn tegenstander aan te nemen. Inmiddels stonden we dus met 1.5-2.5 achter maar veel leek er nog niet aan de hand, Jos stond vanaf de opening af aan beter tegen Etienne van Leeuwen en had een mooi pionnetje mee weten te snoepen en hetzelfde gold voor Benny, die na een fout van de tegenstander op zet 11 al een pion had gewonnen. In tijdnood keerden de kansen: Cees leek een gelijke stelling in de Siciliaan te hebben maar gaf in tijdnood een stuk weg en Benny liet zich ongelukkig matzetten. De wedstrijd was toen al gelopen, maar gelukkig voor ons wist Jos zijn extra pionnetje nog in winst om te zetten. De Kap’tein zelf kwam goed uit de opening maar na het afruilen van de dames, was de stelling niet veel beter omdat de loper op b2 begraven stond. Nadat deze in het eindspel terug in de stelling kwam stond ik wellicht iets beter, maar het was niet genoeg om de partij te winnen en ook hier werd het dus remise.

Dit komt dus neer op een 3-5 nederlaag. Kansen om gelijk te spelen waren er zeker, vooral omdat iedereen er op gerekend had dat Benny zou winnen en het daarmee 4-4 zou worden. Volgende ronde nieuwe kansen, we zijn er zeker niet kansloos vanaf gegaan!

De Pion 2 1925 HWP Sas van Gent 3 2012 3 5
1. Veth de,B.(Bo) 1995 Lacrosse,M.(Marc) 2220 0 1
2. Kuijpers,J.S.F.(Jos) 1996 Leeuwen van,E.(Etienne) 2090 1 0
3. Onrust,B.(Benny) 1932 Wynkele van de,R.(Rudy) 2018 0 1
4. Peeters,M.(Marloes) 1912 Rij van,G.K.(Gert) 1961 ½ ½
5. IJzermans,C.(Cees) 1913 Snijders,F.(Frans) 1959 0 1
6. Eck van,T.N.(Ted) 2010 Wynkele van de,H.(Herman) 1954 ½ ½
7. Cheng,N.H.(Ngo Hin) 1918 Galle,A.(Andre) 1882 ½ ½
8. Schouten,J.A.J.(Jordy) 1726 Boucquet,E.(Emile) ½ ½


Geef een reactie