Stap 4
Docent: Ted van Eck

Er is net zoals de vorige keer een partij behandeld. Er is geen huiswerk voor over drie weken. Fijne carnavalsvakantie!

Wederom is er een partij behandeld tijdens de les. Noteer ook eens je eigen partij en neem die mee naar de les!

Er is geen huiswerk voor de volgende vrijdag.

Er is een partij behandeld door Ted.

Aan het begin van de les is Koen even naar binnen gestapt. Het huiswerk van pagina 34 en 35 is opnieuw nagekeken. Complimenten aan Victor, het huiswerk ziet er (op een enkel foutje na) goed uit! Voor de rest, kijk nogmaals opnieuw naar het huiswerk. Als je het antwoord niet ziet, zet dan de stelling op op het bord. Als je een opgave niet snapt, stel dan tijdens je les vragen aan Ted. 

Noteer ook je eigen partij en neem het notitieblaadje mee voor tijdens de les.

Aan het begin van de les is er een partij behandeld. Op het eind was er een mooi matje! Door de dame te offeren (en zo de koning naar het juiste veld te lokken) kon de koning dubbel schaak gezet worden. De zet erna was het mat.

Koen is wederom de les even binnen geweest en heeft het een en andere nagekeken aan blz. 34 en 35. Dit is dan ook nog een keer het huiswerk voor de volgende keer. Als je het antwoord niet ziet, zet de stelling dan op op het bord! Maak minstens de eerste 4 opgaven en neem daar de tijd voor.

Het onderwerp jagen en richten is nog een keer herhaald. Het huiswerk is dan ook nogmaals 34, 35, 37 en 38. Die laatste twee zijn over matbeeld. 

Koen is even de les binnen geweest. Er is een afspraak gemaakt over partijen/fragmenten behandelen tijdens de les en de eerste vier opgaven van een pagina minstens gemaakt hebben als huiswerk.

Vandaag hebben we toreneindspel behandeld. Ook hebben we een begin gemaakt aan jagen en richten.

Het huiswerk voor de volgende keer is pagina 34 en 35 afmaken. Dit was al huiswerk voor de vorige keer!

Verder moeten de pagina's 37 en 38 gemaakt worden (matbeeld), inclusief de nummers.

Geen artikelen meer