Stap 4
Docent:
Frank Lambregts

We hebben weer naar de vrijpion gekeken. Daarnaast nog een aantal blind oefeningen gedaan.

Geen huiswerk voor de volgende keer. Micha, Siem en Vincent waren er niet.

We hebben gekeken naar de vrijpion en naar de huiswerkopgaven.
Het huiswerk voor de volgende keer is bladzijde 22 in het nieuwe boekje en bladzijde 21 in het oude boekje (vrijpion A).

Micha was afwezig.

We hebben een begin gemaakt met de vrijpion door onder meer sleutelvelden en oppositie te herhalen.
Aangezien niet iedereen het huiswerk had gemaakt, blijft het huiswerk van de vorige keer staan. Bladzijde 15 in het oude boekje, 16 in het nieuwe boekje.

We hebben naar enkele huiswerkopgaven gekeken en hebben daarna nog stellingen opgelost die te maken hadden met het onderwerp Röntgen. Huiswerk voor de volgende keer is bladzijde 16 in het nieuwe boekje en bladzijde 15 in het oude boekje (een mix bladzijde).

Siem en Micha waren afwezig.

Eerst zijn er partijtjes gespeeld. Vervolgens hebben we gekeken naar twee partijen, waarvan een van Ruben. Volgende week gaan we naar de andere partijen kijken én we gaan een simultaan doen.

Jullie hebben deze week geen huiswerk.

We zijn begonnen met blindschaakoefeningen, mat in één zetten. Dit ging goed, we gaan dit vaker doen en steeds een stukje moeilijker maken.
Daarna hebben we naar de huiswerkopgaven gekeken. Het huiswerk voor aanstaande vrijdag is het bij hebben van een volledig genoteerde schaakpartij van jezelf.
Die gaan we allemaal bespreken.

De les blokkeren hebben we gedaan, daarmee hebben we de uitschakelen van de verdediging vormen behandeld. Blokkeren heeft als idee dat je een stuk op een vluchtveld van de koning krijgt. 
Huiswerk: oud boekje bladzijde 14 afmaken en nieuw boekje bladzijde 12!
Huiswerk niet gemaakt is taart bakken voor de hele groep.

Laad meer