Stap 4

Docent: Frank Lambregts / Ngo Hin Cheng

Leerlingen: 

 

We zijn begonnen met de partij van de WK-match te bekijken en enkele hoogtepunten daaruit behandeld. Daarna zijn we verder gegaan met kop- en/of staartstuk lokken bij de penning. Huiswerk is het afmaken van bladzijde 21.

Er is gestart met het uit het hoofd opzetten van een stelling die we voor de herfstvakantie hebben behandeld. Dat ging iedereen goed af!
Daarna hebben we oppositie en sleutelvelden herhaald en we hebben een begin gemaakt met openingen. Daar gaan we volgende week mee verder!

Geen huiswerk.

We hebben enkele opgaves van het huiswerk bekeken. Daarna zijn we doorgegaan met het onderwerp Vooruitdenken. Het is belangrijk om steeds te bedenken wat zou mijn tegenstander gaan doen na mijn zet. 

Daarvoor zijn de bladzijdes 14 en 15 als huiswerk. Er staat steeds enkele varianten bij het diagram, maar welke variant is het beste?

We zijn verder gegaan met het uitschakelen van de verdediging door blokkeren. Daar is het goed voor om matbeelden te oefenen.
Op https://lichess.org/practice kun je heel wat matbeelden oefenen!

Huiswerk is om het voorgaande huiswerk af te hebben en oefenen via https://lichess.org/practice

We zijn verder gegaan met dubbele aanval, lokken. Het huiswerk was niet door iedereen gemaakt; Dat moet beter!

Voor de volgende keer is het huiswerk (opnieuw) bladzijde 9 en ditmaal komt daar bladzijde 10 bij.

We hebben de opgaven op blz 5 gezamenlijk gedaan “Uitschakelen verdediging: Onderbreken” en vervolgens blz 7 “Dubbele aanval: lokken” waar heel veel dames zijn geofferd.

Als huiswerk heb ik de opgaven op blz 6, 8 en 9 opgegeven  

Laad meer