STAP 2 

Leerlingen: 

Docenten: Cora Oostvogels & Saskia van Ochten

Stap 2

Docente: Cora Oostvogels
Docente Stap 2
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schaakgeschiedenis
Negen jaar geleden is Cora samen met haar tweelingzus Kimberley, lid geworden van de vereniging. Ze heeft de stappen 1 tot en met 5 afgerond en is daarna begonnen met lesgeven. Naast het lesgeven is ze ook vaak te vinden als vrijwilliger bij diverse schaaktoernooien. 

 

Docent
Cora is al drie jaar actief als stap 2 docente. In Stap 2 wordt er al meer naar strategie en tactiek gekeken en dit wil ze de kinderen op een leuke manier aanleren. 

 

Buiten het schaken
Momenteel is Cora net begonnen aan haar bachelor Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.   

 

 

 

 

  
 

Vandaag hebben we herhaling A (p. 25) gemaakt en hebben we alvast even gekeken naar uitschakelen verdediging. Hier gaan we na de vakantie mee verder. We hebben ook rond de tafel geschaakt, dat was ontzettend leuk!

Geniet van jullie vakantie!

Groetjes,

Saskia en Cora

Vandaag hebben we de gouden regels behandeld en gekeken naar lastige penning opgaven. Als huiswerk raden we je aan om daar nog eens naar te kijken. 

Fijn weekend en tot volgende week,

Saskia en Cora

Vandaag hebben we penning behandeld. We hebben gezien dat we moeten kijken naar de aanvalsdoelen en dat we met een paard geen penning kunnen zetten. Als je wilt kan je nog even kijken naar de bladzijdes 16 en 17.

Tot volgende week!

Vandaag hebben we aanvalsdoelen en dubbele aanval dame behandeld. Dit ging hartstikke goed! Volgende week zullen jullie naar wat lastigere opgaven van dit onderwerp kijken. Huiswerk: afmaken van mix B op bladzijde 7.

Volgende week zullen Marieke en Saskia de les geven. Fijn weekend!

Groetjes,

Saskia en Cora

Vandaag hebben we stap 1 herhaald. Hierbij hebben we de herhalingsmix van stap 1 gemaakt op bladzijde 3. Volgende week gaan we beginnen met het eerste onderwerp van stap 2: aanvalsdoelen. 

Bedankt dat jullie allemaal goed mee deden! 

Tot volgende week en fijn weekend,

Saskia en Cora

Als je ons wilt mailen, kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vandaag hebben we een achtbaan door stap 2 gedaan! We hebben alle onderwerpen nog een keer bekeken en wij hebben er het volste vertrouwen in dat het volgende week helemaal goed gaat komen. 

Tot volgende week!

Vandaag hebben we verdedigen tegen mat behandeld. Dit ging goed!

Tot volgende week!

Laad meer