Docenten : Kimberley Oostvogels, Rob Verbeek, Marieke van Essen en Patrick Heijnen.


Leerlingen : 

 

 

 

We hebben deze week gekeken naar een speciale zet om je koning in veilig te brengen: de rokade. 

Vergeet je boekje niet mee te nemen!

We hebben vandaag met een grotere groep nog een keer naar mat gekeken. Dit zullen we nog vaak oefenen de komende tijd! 

Meneer Rob heeft samen met Fabian en Sebastiaan al een kijkje genomen in opstapje 2. Opstapje 1 zal volgende les ook binnen zijn.

 

Vandaag hebben we weer in groepjes gewerkt. Het groepje van meneer Rob heeft vandaag gekeken naar de toets/mix A. Het groepje van meneer Patrick heeft gekeken naar schaak. Met de rest heb ik mat behandeld en daar gaan we komende vrijdag mee verder. 

Vergeet allemaal je boekje niet!

Afgelopen les hebben we de groep verdeeld. Een deel van de grote groep is in kleine groepjes opnieuw aan de slag gegaan met het onderdeel verdedigen. Het andere deel van de groep heeft met een nieuw onderwerp geoefenend, namelijk schaak en schaak opheffen.

 

In deze les is het onderwerp 'slaan van een ongedekt stuk' behandeld.  Klassikaal hebben we enkele voorbeelden behandeld. Sommige leerlingen mochten ook een voorbeeld bedenken en op het bord voor de klas laten zien.. Daarna individueel de diagrammen op bladzijde 18 gemaakt. Als afsluiting hebben we enkele verschillende schaakspelletjes gespeeld. Als nieuwkomer was Tom aanweig. Hij was al erg goed op de hoogte van het schaakspel en zal vanaf nu steeds op vrijdag van de partij zijn. Bij deze les ontbraken Merijn, Féline, Zaineb en Kajetan. 

We hebben vandaag de stof voor de herfstvakantie herhaald en een partijtje gespeeld.

Vergeet je boekje voor de volgende les niet!

Tijdens les vijf stond opnieuw verdedigen op het programma. Nu werden de overige mogelijkheden behandeld. De leerlingen maakten in hun werkschrift pagina 14 de diagrammen over dekken en een gedeelte van pagina 17 sla de aanvaller. Alle leerlingen die stap 1 volgen, waren aanwezig. Als huiswerk moeten de pagina's worden afgemaakt. Als afsluiting werd een spel gespeeld. Drie pionnnen en een paard. Wie slaat als eerste de vier stukken van zijn tegenstander.

Laad meer