Docenten: Kimberley Oostvogels en Joshua Prevoo

Leerlingen: 

 

Stap 1

Docente: Kimberley Oostvogels
Docente Stap1
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schaakgeschiedenis
Negen jaar geleden is Kimberley, samen met haar tweelingzus Cora, lid geworden van de vereniging. Ze heeft stap 1 tot en met stap 5 succesvol afgerond en is toen begonnen met lesgeven. Naast het lesgeven is ze ook vaak te vinden als vrijwilliger bij diverse schaaktoernooien. 

 

Docent
De afgelopen drie jaar geeft Kimberley les aan stap 1. Naast het lesgeven op de vereniging, geeft ze ook les op basisscholen. Het leukste aan stap 1 geven vindt ze het enthousiasme van de kinderen. 

 

Buiten het schaken
Momenteel is Kimberley net begonnen aan haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University.

 

 

  

 

 

 

Vandaag hebben we gekeken naar schaak en schaak opheffen. Degene die afwezig waren kunnen bladzijde 22 en 23 maken.

 

Vandaag hebben we de stof tot nu toe herhaald en daarmee geoefend. Als je de pagina’s nog niet helemaal af had, dan mag je deze voor de volgende les afmaken.

 

Voor de vakantie hebben we het gehad over verdedigen. Deze week hebben we dat herhaald en hebben we lekker een potje kunnen schaken! De volgende les zullen we verder gaan in het boekje. Vergeet dus allemaal niet je boekje mee te nemen. Er is geen huiswerk.

Fijn weekend!

Vandaag hebben we het onderwerp verdedigen afgerond. De komende twee weken is er geen schaakles. Tot over drie weken!

Deze les hebben we gekeken naar een tweede manier van verdedigen: dekken. Volgende week gaan we kijken naar de laatste twee manieren van verdedigen: slaan en tussenplaatsen.

Tot volgende week!

De afgelopen les hebben we gekeken naar hoe we een stuk moeten aanvallen. Maar bij aanvallen hoort natuurlijk ook verdedigen. Vandaag hebben we gekeken naar een specifieke vorm van verdedigen, namelijk weggaan. Er is geen huiswerk, maar je mag de pagina in je boek of het extra blaadje altijd afmaken en laten nakijken volgende week!

We hebben vandaag naar aanval en slaan gekeken. De opgaven werden zeer goed gemaakt. Volgende week ben ik zelf afwezig, maar zullen Joshua en Xandar de les overnemen. 

Fijn weekend!

Laad meer