Stap 1a
Stap 1a

Trainer: Pieter de Nijs

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Florian Adriaansen
Sam Adriaansen
Annemein Bolster
Chiel Buisman
Nickey Hoevenaars
Rafi Huibregtse
Thimo Linders
Gijs Schipper
Julie Wijkmans

 

Vandaag (16 maart 2018) met 6 leerlingen mat in 1 doorgenomen (pagina 30) en puntenschaak gespeeld. Afwezig: Julie, Thimo en Chiel. Huiswerk: bladzijde 28, 29 en 30 (indien nodig afmaken). Er is nog verschrikkelijk veel te doen vooraleer het zin heeft om examen te doen.

We hebben afgelopen weken onderwerpen herhaald. We gaan inmiddels afronden. Het proefexamen komt eraan, dit is een oefening voor het echte examen, dat er ook binnenkort aankomt.

We hebben naar matgeven met de dame gekeken en een aantal mixopgaves gemaakt. We hebben al heel veel onderwerpen behandelt.
Nu eerst een paar weken vakantie en dan gaan we 23 februari weer verder.
De laatste zondag van de carnavalsvakantie (18 februari) is de derde ronde van de distictscup, wellicht tot dan!

Winnen is leuk, maar helaas heb je af en toe toe weinig stukken over om mat te geven. In deze les hebben we daarom remise behandelt, het delen van het punt, zodat je niet verliest.
Voor de volgende les bladzijde 49 afmaken.

Deze week hebben we tijdens de les mixopgaven gemaakt. De meeste gingen vliegensvlug door de bladzijden 43 en 44 heen.

De kerstvakantie zit erop, dus de schaaklessen gaan weer verder. Deze keer zaten we in een ander lokaal vanwege de open dag op het JTC. Omdat Pieter afwezig was, was er een vervanger en bovendien was Dolf Meijer die bij ons op de Pion wat oudere jeugdleden en seniorleden training geeft aanwezig om de trainers te volgen die op dit moment met een trainerscursus bezig zijn. Een keertje flink wat veranderingen, maar dat leverde volgens mij weinig onrust op. Omdat mat zo belangrijk is, zijn verder we gegaan met dit onderwerp. Er is flink doorgwerkt, voor degene die tijdens de les de pagina met matopgaves niet af hebben gekregen wordt bladzijde 26 huiswerk.

Pieter beterschap!

We hebben geoefend met het mat geven met een koning en dame tegen een koning. En met het mat geven van een koning met twee torens tegen een koning.

Laad meer