De schaaklessen zijn op vrijdagavond van 18:30 tot 19:25 uur op het Jan Tinbergen College. De kosten van 25 schaaklessen inclusief examen en diploma bedragen 50 euro. De schaaklessen worden gegeven op basis van de Stappenmethode. Over elke Stap doe je in principe een jaar. De trainers noteren op de website van elke les wat er is behandeld en wat het huiswerk is.

Momenteel worden de volgende stappen gegeven door de docenten:

Stap

Docenten

1

Kimberley Oostvogels, Rob Verbeek, Marieke van Essen en Patrick Heijnen

2

Cora Oostvogels en Ger IJzermans

3

Ted van Eck en Ferdin de Graag

3+

Bo de Veth

4

Frank Lambregts

5

Erwin Kalle

 

Om meer over onze docenten te weten te komen, zie de lespagina's van elke stap!

Meer informatie over de jeugdleider, Koen Riemens, is hier onder te vinden.

Naam: Koen Riemens
Jeugdleider
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schaakgeschiedenis
Koen speelt al zo lang bij de vereniging dat hij in het fotoarchief terug moest zoeken om er achter te hoe lang hij al bij de schaakclub zit. Na lang dwalen in het digitale schaaklabyrint, de fotopagina van De Pion, vond hij de oudste schaakfoto van zichzelf terug. In het seizoen van 2007 is een kleine, trotse Koen te zien met zijn pas behaalde stap 1 diploma. Dit betekent dat hij rond eind 2006 begonnen moet zijn bij de club. Al 13 jaartjes lid dus!

In zijn jeugdige jaren heeft Koen heel het land doorgereisd om schaaktoernooien te spelen. Bij elk schaakcarrière horen hoogte -en dieptepunten, maar mooie prestaties en herinneringen zijn zeker gemaakt bij toernooien als de Nederlandse teamkampioenschappen te Hoorn en het Noteboom toernooi te Leiden.

Samen met zijn tweelingbroer Noud heeft Koen de stappen 1 tot en met 5 doorlopen. Hierna moesten de senioren aan de gebroeders Riemens geloven. Na een periode waarin schaken op een lager pitje stond is Koen nog doorgegroeid tot een redelijke speler van de A-groep bij de senioren. Momenteel heeft hij nog de ambitie om zijn KNSB rating boven de 2000 grens te brengen.

Docent en jeugdleider
Met docente Kimberley is Koen 3, bijna 4, jaar geleden les gaan geven aan de jongste schakers in stap 1. Langzaam aan heeft hij de taken van de vorige jeugdleider (Frans Peeters) overgenomen en is hij deel geworden van het bestuur van de vereniging. Momenteel vervult hij de taak van jeugdleider al twee schaakseizoenen.

Buiten de schaakwereld
Het einde van de opleiding procestechniek komt bijna in zicht voor Koen. Momenteel loopt hij zijn afstudeerstage bij Ardagh, een glasfabriek in Dongen. Hier zit hij als operator in een controlekamer om het glasproces te beheersen en te sturen. Na de studie is de jeugdleider van plan om te gaan werken.

Naast schaken vind Koen ook tennissen, squashen, fietsen, schaatsen en bier brouwen leuk om te doen.